Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit ultimul membru al unui trib indigen care trăia complet izolat de civilizație. Cum a fost găsit bărbatul

Ultimul membru al unui grup indigen din Brazilia care trăia complet izolat de civilizație a murit, spun oficialii.

Bărbatul, al cărui nume nu era cunoscut, a trăit în izolare totală în ultimii 26 de ani. Era cunoscut drept "Omul Gropilor" pentru că a săpat gropi adânci, dintre care unele le folosea pentru a prinde animale în capcană și pentru a se ascunde, conform BBC.

Foto: Indigenous Affairs Agency (FUNAI) 

Cadavrul său a fost găsit pe 23 august într-un hamac din fața colibei sale din paie. Pe trupul său nu au fost găsite semne de violență. Se crede că a murit din cauze naturale la o vârstă estimată de 60 de ani.

Bărbatul era ultimul dintr-un grup indigen care trăia în zona indigenă Tanaru din statul Rondonia, care se învecinează cu Bolivia.

Citește și
pescar Brazilia - 4
Descoperirea făcută în cazul dispariției jurnalistului care vizita un trib din Amazon. Ce avea în rucsac

Se crede că cei mai mulți oameni din tribul său au fost uciși încă din anii 1970 de fermierii care doreau să-și extindă pământul.

În 1995, șase dintre membrii rămași ai tribului său au fost uciși într-un atac al unor mineri ilegali și astfel a ajuns singurul supraviețuitor.

Agenția pentru afaceri indigene din Brazilia (FUNAI) a aflat despre supraviețuirea lui abia în 1996 și de atunci a monitorizat zona pentru propria sa siguranță.

În timpul unei patrule de rutină, agentul FUNAI, Altair José Algayer, a găsit trupul bărbatului acoperit cu pene de macaw într-un hamac în afara uneia dintre colibele sale de paie.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult