Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit ”Prințul Întunericului”. Generalul, cunoscut pentru replica: „Nu voi începe al Treilea Război Mondial pentru tine”

Generalul Sir Mike Jackson, fost șef al Statului Major General care a servit țara sa timp de aproape 45 de ani, a decedat din cauza cancerului, scrie Mirror.co.uk.

Tatăl a trei copii, cunoscut sub numele de "Jacko", a fost unul dintre cei mai cunoscuți soldați ai Armatei Britanice și a servit în locuri precum Irlanda de Nord și Bosnia înainte de a deveni șef al Armatei cu o lună înainte de războiul din Irak.

A obținut titlul de ”Prințul Întunericului” pentru manierele și vocea sa gravă.

A ocupat funcția de șef al Statului Major General între 2003 și 2006 și a fost succedat în acest rol de generalul Sir Richard Dannatt în 2006. S-a retras din armată după ce a servit timp de aproape 45 de ani și a murit marți înconjurat de familie, la vârsta de ani 80, mai spune sursa citată.

Armata britanică a declarat la X: „Cu mare tristețe am aflat despre moartea generalului Sir Mike Jackson GCB, CBE, DSO, pe 15 octombrie, înconjurat de familia sa”.

„Generalul „Jacko” a servit cu distincție timp de peste 40 de ani, terminându-și cariera de șef al Statului Major General”.

Omagierea s-a încheiat cu „Utrinque Paratus” – motto-ul Regimentului de Parașute, care înseamnă „pregătit pentru orice”.

Asociația Regimentului de Parașute a adăugat un omagiu: „Suntem foarte întristați să aflăm de pierderea generalului Sir Mike Jackson”.

Generalul Sir Mike Jackson era cunoscut pentru un incident din iunie 1999, când a avut o confruntare cu comandantul suprem american al forțelor NATO în Europa, generalul Wesley Clark.

Când i s-a ordonat să intercepteze forțele rusești după ce acestea au intrat în Kosovo cu acordul NATO, el i-a spus americanului: „Nu voi începe al Treilea Război Mondial pentru tine.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult