Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit în luna de miere, în incendiul devastator din Mati. Soarta soției sale

Brian O'Callaghan-Westropp, un irlandez proaspăt căsătorit, și-a pierdut viața în urma incendiilor din Grecia, relatează BBC.

Bărbatul, care se afla în luna de miere împreună cu soția sa, Zoe, s-a pierdut de aceasta în încercarea de a supraviețui flăcărilor ce au cuprins stațiunea Mati. Inițial, Brian a fost dat dispărut, însă ulterior, decesul a fost confirmat chiar de membrii familiei sale, care sunt îndurerați și au cerut să li se respecte intimitatea. De asemenea, Orla O'Hanrahan, ambasadorul irlandez în Grecia, a confirmat moartea bărbatului într-un interviu pentru RTÉ. ”Compasiunea și inimile noastre sunt alături de familia lui în această perioadă”, a afirmat Orla O'Hanrahan. Brian O'Callaghan-Westropp era originar din Clare County și lucra la o firmă de catering, în timp ce era și voluntar pentru ,,Blood Bikes East”, care asigură transport medical de urgență pentru spitalele din Dublin. Organizația și-a adus omagiile printr-o postare pe Facebook, descriindu-l pe bărbat ca fiind un coleg harnic și un pieten bun, a cărui influență va dura pentru multe decenii. Cuplul călătorea într-un vehicul cand a fost nevoit să fugă de flăcări. Zoe Holohan a reușit să scape, ajungând în apropierea unei plaje și, ulterior, a fost internată în spital. Aceasta a suferit arsuri la cap și la mâini. Potrivit BBC, Ministrul Afacerilor Interne, Simon Coveney, a confirmat internarea în spital a unui cetățean irlandez și a spus că departamentul său va lua toate măsurile pentru a asigura asistență consulară familiei.

Peste 80 de oameni au murit în flăcările care au devastat numeroase sate și stațiuni de vacanță din Grecia. În urma tragediilor, prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, a declarat 3 zile de doliu național, în timp ce Italia, Germania, Polonia Franța, Spania și Cipru au trimis avioane, vehicule și pompieri pentru a ajuta autoritățile din Grecia.  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult