Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit Fred White, toboșarul trupei Earth, Wind & Fire

Lumea muzicii este în doliu. Fred White, toboșarul trupei Earth, Wind & Fire, a murit la vârsta de 67 de ani.

Artistul a încetat din viață la 1 ianuarie. Moartea sa a fost anunţată pe Instagram de fratele său, Verdine White, care nu a dezvăluit cauza decesului, informează BBC.

"Familia noastră este întristată astăzi de pierderea unui membru uimitor şi talentat al familiei, iubitul nostru frate Frederick Eugene "Freddie" White", a scris acesta.

Cântăreţul Lenny Kravitz l-a numit Fred White "un adevărat rege" şi a spus că a fost "binecuvântat" pentru că a fost influenţat de el.

Fred White s-a născut la 13 ianuarie 1955, în Chicago. Artistul a început să cânte la tobe la vârsta de 9 ani şi a obţinut primul său disc de aur, Donny Hathaway's Live, la doar 16 ani.

Citește și
dumitru radu popescu
A murit Dumitru Radu Popescu, unul dintre cei mai mari scriitori ai României

În 1974, Fred White s-a alăturat trupei Earth Wind & Fire, fondată de fratele său Maurice şi cunoscută pentru hituri precum "September" şi "Boogie Wonderland".

Un an mai târziu, grupul a devenit celebru cu albumul "That's the Way of the World".

Earth Wind & Fire a devenit una dintre cele mai bine vândute trupe din toate timpurile, cu peste 90 de milioane de discuri vândute în întreaga lume.

De-a lungul anilor, grupul a câştigat şase premii Grammy şi patru American Music Awards, precum şi intrarea în Rock and Roll Hall of Fame în 2000 şi obţinerea unei stele pe Hollywood Walk of Fame.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult