Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A început oficial sezonul sărbătorilor în SUA, odată cu cu cina tradițională de ziua Recunoștinței

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Statele Unite a început oficial sezonul sărbătorilor odată cu cina tradițională de ziua Recunoștinței și parada „Macys” din Manhattan, urmate de vinerea neagră când comercianții fac reduceri semnificative.

Ziua Recunoştinţei este o foarte populară sărbătoare naţională închinată recoltei şi recunoştinţei faţă de cei dragi, când familiile se reunesc la o masă îmbelşugată, de pe care nu poate lipsi curcanul împănat cu bunătăți.

Răsfiraţi pe mai bine de 40 de străzi din Manhattan, 3 milioane de oameni de toate vârstele au aplaudat simpaticele figurine gonflabile. Copiii au urmărit cu interes clovnii și fanfarele. Parada a culminat cu însuşi Moş Crăciun, care a dat startul sezonului de sărbători.

Prima paradă de Ziua Recunoştinţei, organizată de magazinul Macy's, a avut loc în 1924, iar defilarea a intrat rapid pe lista tradiţiilor de Ziua Recunoştinţei, alături de ospăţul ce include curcan, cartofii dulci şi sosul de afine.

Americanii s-au aşezat înfometaţi, dar binedispuși, în jurul meselor bogate, alături de familia extinsă ori de prieteni, abia după ce au invadat aeroporturile, gările ori şoselele.

Conform estimărilor, 55 de milioane de americani sunt pe drumuri în această săptămână. Numai miercuri, au trecut de controlul de securitate în aeroporturi 2,5 milioane de persoane, aproape de recordul de dinainte de pandemie.

Față de 2021, în acest an, americanii au cheltuit cu 20% mai mult pentru ospăţul de ziua Recunoştinţei.

Preşedintele Biden şi prima doamnă au sunat la postul NBC ca să transmită mulţumiri speciale.

”Vreau să le mulţumesc pompierilor, poliţiştilor şi paramedicilor. Ei nu iau pauză niciodată! Şi Dumnezeu să-i binecuvânteze pe soldaţii noştri!„

După care, prima familie a Americii a făcut o vizită surpriză la o secţie de pompieri din Massachussets, unde au dus un curcan gata pregătit.

Prima slujbă de Ziua Recunoştinţei susţinută de europeni în America de Nord ar fi avut loc la 27 mai 1578 în Newfoundland - cea mai veche colonie britanică, devenită apoi provincie a Canadei.

În 1789, un congresmen a propus ca o Zi a Recunoştinţei să fie sărbătorită pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu că le-a dat americanilor şansa de crea Constituţia ce le asigură libertăţile câştigate cu greu. Preşedintele George Washington a proclamat, pe 3 octombrie 1789, ca poporul Statelor Unite să marcheze o ''zi a recunoştinţei publice şi a rugăciunii'' în ultima joi din noiembrie. Decizia a fost reconfirmată în 1863 de preşedintele Lincoln, iar în 1941, printr-o rezoluţie votată în Congres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult