Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A împins un bărbat în fața metroului pentru că i s-a părut că s-a uitat urât la el. ”Am vrut să mă răzbun” | VIDEO

Un om fără adăpost din Londra va fi condamnat pentru tentativă de omor, după ce a împins pe linia de metrou un bărbat, pentru că i s-a părut că acesta se uitase urât la el.

Un bărbat fără adăpost care a împins un pasager al metroului pe șinele uneia dintre cele mai aglomerate stații de metrou din Londra a fost găsit vinovat de tentativă de omor, scrie Sky News.

Brwa Shorsh, un migrant kurd în vârstă de 24 de ani, l-a împins pe Tadeusz Potoczek, în vârstă de 61 de ani, în stația de metrou Oxford Circus din centrul Londrei, pe 3 februarie.

Potoczek, un poștaș care se îndrepta spre casă de la serviciu, a ratat de foarte puțin șina electrificată de pe linia de metrou și a fost ajutat să urce înapoi pe peron de un alt pasager.

Mecanicul unui tren care intra în stație a spus la audieri că „dacă ar fi fost pe șină câteva secunde mai târziu, ar fi fost ucis”.

Citește și
raniti metrou
11 persoane au fost rănite după ce o scară rulantă de la metrou și-a schimbat direcţia, la Izmir. VIDEO

Shorsh a fost găsit vinovat de un juriu după 32 de minute de deliberări. „Ați fost găsit vinovat de tentativă de omor, care este o infracțiune foarte gravă și va urma o pedeapsă lungă cu închisoarea”, a declarat judecătorul Kelleher. Bărbatul va fi condamnat pe 26 septembrie.

L-a împins în fața metroului pentru că râdea lumea de el

El a spus anterior instanței că era „furios” după ce trei femei ar fi râs de el pentru că e fără adăpost și a simțit că și Potoczek i-a aruncat o privire urâtă. Pârâtul a susținut că Potoczek a fost „foarte lipsit de respect față de mine” și că nu știa că vine un tren.

Shorsh a recunoscut că ceea ce a făcut a fost „înfricoșător”, dar nu a vrut să ucidă.

Procurorul Tim Brown a declarat miercuri juriului că nu poate fi contestat faptul că Shorsh l-a împins pe Potoczek. De asemenea, el a mai spus că este clar că inculpatul, care a fost văzut zâmbind în bancă pe tot parcursul procesului, nu a arătat nicio remuşcare pentru faptele sale.

Shorsh dormea pe unde apuca, inclusiv în stațiile de metrou, pentru a se încălzi, începând cu anul 2020. Despre motivul pentru care l-a împins pe Potoczek, Shorsh a spus: „M-a înfuriat și l-am urât”.

Ulterior, el a declarat instanței: „Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu am intenționat să-l ucid și nu sunt un criminal”. Dar a spus în fracțiunea de secundă următoare: „Am vrut să mă răzbun”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult