Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A fost concediat pentru că și-a luat 808 zile de concediu medical. Angajatul a dat compania în judecată și a câștigat

Un angajat din fabrica Jaguar Land Rover din Marea Britanie, care a fost concediat pentru că și-a luat peste 800 de zile de concediu medical, a avut câștig de cauză în instanță după ce a dat compania în judecată.

Compania spune că aceste zile de absență au costat-o aproape 100.000 de lire, potrivit presei britanice.

Vic Rumbold a lipsit 808 zile de la muncă în cei 20 de ani în care a lucrat la fabrica gigantului auto, din Castle Bromwich. Motivul absențelor îl reprezintă diverse probleme de sănătate sau accidentări la locul de muncă. De asemenea, bărbatul a fost nevoit să își ia zile libere după ce a fost atacat de un agresor.

Tribunalul din Birmingham a fost informat că 405 dintre aceste absențe au fost doar în ultimii patru ani. Asta înseamnă că Rumbold a lipsit mai bine de un an în această perioadă.

„Sincer, este cel mai mare număr de absențe pe care l-am văzut vreodată - 808 ture. A costat organizația aproape 100.000 de lire. Din 2000 și până acum nu a existat un an în care să nu lipsească”, a declarat managerul John Carter, care a efectuat o evaluare a angajaților Jaguar Land Rover.

Citește și
Fabrica Honda
Explozie în fabrica Honda din Japonia. Doi muncitori au fost răniți

Însă judecătorii au ajuns la concluzia că Jaguar Land Rover nu au urmat pașii legali când l-a dat afară pe Vic Rumbold în decembrie 2018.

„Dacă procedurile ar fi fost aplicate în mod corespunzător, ar fi ajuns la un stadiu în care reclamantul ar fi putut primi consiliere sau avertisment cu privire la absențele sale. Pur și simplu ar fi trebuit să urmeze propriile proceduri”, au explicat judecătorii.

Vic Rumbold a avut probleme la șold la începutul anului 2018 și a fost diagnosticat nercroză avasculară, care provoacă dureri cronice: din cauza unei astfel de dureri nu a putut să lucreze în perioada 12 martie - 13 august a acelui an.

Bărbatul a avut nevoie o operație de înlocuire a șoldului, care nu i-a permis să ajungă la muncă 12 săptămâni.

Când compania a luat la cunoștință handicapul lui Rumbold, care lucra în acel moment la linia de asamblare a mașinilor, i s-au făcut o serie de probe pentru roluri alternative. Acestuia i s-a găsit un job de birou, unde ar fi trebuit să lucreze o lună. Însă acesta l-a refuzat după numai o săptămână susținând că este doar „un rol inventat care să mă facă să mă întorc la muncă”.

„Mă aștept să se ocupe de nevoile mele și să mă pună la un job pe care aș putea să îl fac”, a adăugat el.

Acesta a fost mutat apoi la vopsitorie, însă nu a reușit să facă față deoarece trebuia să se deplaseze constant. El mai susține că i s-a interzis să își folosească bastonul ca să se miște, deoarece putea deteriora caroseria.

Compania i-a transmis bărbatului că este supus unei investigații privind lipsa contactului cu angajatorul în zilele în care a lipsit, absența de la muncă după ce i s-a refuzat concediul de vacanță, faptul că nu au fost furnizate dovezi pentru un control medical și un nivel „inacceptabil” de absenteism.

Acesta a fost în cele din urmă concediat în urma unei evaluări a forței de muncă din cadrul Jaguar Land Rover.

Judecătorii i-au dat câștig de cauză bărbatului și urmează să stabilească în perioada următoare și ce compensație financiară va primi acesta din partea angajatorului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult