Modifica setarile cookie
Toate categoriile

800 de jihadiști și rude ale lor au evadat în Siria. Pe cine acuză kurzii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ofensiva militară turcă împotriva kurzilor continuă susţinut în nord-estul Siriei.

Însă a facilitat, în ultimele două zile, evadare unor militanţi jihadişti din gruparea Stat Islamic, precum şi a apropiaţilor acestora - peste 800 de străini, în total  dintr-o închisoare şi un lagăr care erau păzite de kurzi.

Aceştia avertizaseră anterior, că nu mai pot supraveghea prizonierii jihadişti pentru că forţele lor sunt total angajate în lupta cu turcii. Ofensiva militară a Ankarei dincolo de graniţa siriană continuă de cinci zile.

Potrivit unor surse ONU, cel puţin 50 de civili au murit şi 130.000 de oameni au luat calea pribegiei, fugind din calea bombardamentelor.

Turcia îi acuză pe militanţii kurzi că sunt "terorişti" şi susţine că vrea să-i "neutralizeze" ori să-i alunge dintr-o aşanumită "zonă de siguranţă", de 30 de kilometri în interiorul Siriei. Ankara plănuieşte, de asemenea, să-i mute acolo pe cei 3 milioane de refugiaţi sirieni care se află acum în Turcia.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult