600 de milioane de oameni riscă să rămână fără apă în doar doi ani
Galerie foto
În total, aproximativ 600 de milioane de oameni vor fi afectaţi de epuizarea resurselor, în condiţiile în care cererea de apă creşte, în medie, cu 16 milioane de persoane în fiecare an. India are a doua cea mai mare populaţie din lume, de peste 1,2 miliarde de oameni, conform datelor oferite de Banca Mondială.
Foto: Locuitori din New Delhi umplându-şi bidoanele cu apă dintr-o cisternă
Situaţia resurselor de apă este atât de gravă, încât fermierii din Punjab - o regiune din nordul Indiei - s-au plâns că au trebuit să sape tot mai adânc pentru a găsi apă. Într-o singură generaţie au fost nevoiţi să sape mai întâi la 12 de metri, după aceea la 18 de metri şi ulterior la 30 de metri.
Foto: Fermier indian din regiunea nord-estică Tripura
La problema epuizării resurselor de apă se adaugă şi cea a faptului că Musonul are un comportament tot mai greu de estimat datorită încălzirii globale. În India, Musonul de regulă are loc în intervalul iulie-septembrie, fiind responsabil pentru 80% din totalul ploilor din India dintr-un an.
Foto: O fântână dintr-un sat din regiunea nord-vestica Rajasthan
Pentru a rezolva problema lipsei de apă, Guvernul indian construieşte baraje (India are deja 5.000 de baraje), redirecţionând cursul râurilor. În unele zone rurale însă, oamenii încă se mai bazează pe fântâni vechi - în unele cazuri vechi de sute de ani - pentru a colecta apă. Iar în alte cazuri, fântânile săpate cu burghiul au accesat rezerve de apă contaminate cu concentraţii mari de aresenic şi fluorură.
Alte oraşe care vor fi afectate de epuizarea resurselor de apă mai sunt Bangalore şi Hyderabad.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: National Geographic
Dată publicare: 21-10-2018 13:46