Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Au vrut să-și sărbătorească nunta de aur, dar sunt blocați pe o navă din cauza coronavirusului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puțin 490 de oameni au murit, în China, din cauza infecțiilor cu temutul coronavirus.

Și încă două decese, în Filipine și Hong Kong, au fost înregistrate până acum în afara Chinei.

Potrivit datelor oficiale, sunt peste 24.500 de cazuri de infectare, mai ales în China, dar și în alte 24 de țări.

Câteva mii de pasageri, de pe două nave de croazieră, sunt ținuți în carantină, în Japonia și în Hong Kong. Hong Kong-ul a impus 14 zile de carantină obligatorie pentru absolut orice vizitator care vine din China continentală.

3.700 de pasageri și echipajul navei de croazieră japoneze Diamond Princess nu pot părăsi vasul, care este ancorat în portul Yokohama.

Citește și
coronavirus
Femeile însărcinate cu noul coronavirus îl pot transmite fătului. Ce spun medicii

Cu toții vor fi ținuți în carantină, în cabinele lor, două săptămâni, după ce, potrivit autorităților sanitare japoneze, cel puțin zece persoane de la bord au fost testate pozitiv pentru infecție cu coronavirus. Acestea au fost debarcate miercuri dimineață și spitalizate.

David și soția lui, Sally Abel, au vrut să-și sărbătorească nunta de aur, 50 de ani de căsnicie, cu o croazieră pe Diamond Princess. Acum, însă, sunt în carantină în cabina lor. Iar el este preocupat că nu va avea insulina necesară pentru diabetul de care suferă.

Pasager: „Suntem consemnați în cabine. Noi măcar avem noroc că ne aflăm într-o cabină cu balcon, așa că putem să luăm o gură de aer curat”.

Peste 1.800 de pasageri și echipajul de pe un alt vas de croazieră, care a acostat în Hong Kong, după ce i-a fost refuzat accesul in Taiwan, sunt ținuți în carantină la bordul navei. Asta dupa ce trei pasageri chinezi, dintr-un voiaj anterior, au fost testați pozitiv pentru infectia cu coronavirus. Câteva zeci de membri ai echipajului - spun autoritățile - au simptome ca febră și tuse.

În Hong Kong, oamenii stau la coadă cu orele pentru măști sanitare și nu se vând mai mult de 100 de persoană. Fosta colonie britanică a raportat 18 cazuri de infecție cu coronavirus și un deces.

Pe de altă parte, în oraşul Wuhan, considerat epicentrul epidemiei, este aproape finalizat al doilea spital construit în regim de urgenţă. În primul deja sunt internate peste 400 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii continuă să monitorizeze situaţia.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS: „Este important de subliniat că 99% dintre cazuri sunt în China, iar 97% dintre decese sunt în provincia Hubei. Este în continuare prima şi cea mai importantă urgenţă pentru China. Continuăm să colaborăm strâns cu guvernul chinez pentru a sprijini eforturile sale de a combate această epidemie chiar în epicentru. Aceasta este cea mai bună ocazie de a preveni o criză globală extinsă”.

Oamenii de știință britanici au anunțat un avans semnificativ în cursa pentru obținerea unui vaccin. Potrivit șefului echipei de cercetători de la Imperial College, din Londra, vaccinul ar intra în stadiul testării pe animale, posibil chiar săptămâna viitoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult