Modifica setarile cookie
Toate categoriile

25 de oameni morți în incendiile din California. Ce ar fi declanșat flăcările

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bilanțul incendiilor care pârjolesc California s-a agravat dramatic: cel puțin 25 de oameni au murit în timp ce încercau să scape din iadul de foc.

Sute de mii de oameni au fost evacuați, 40.000 de hectare au fost deja mistuite şi peste 3.000 de pompieri intervin eroic. Dar stingerea focului ar putea dura trei săptămâni. Potrivit unei ipoteze, dezastrul ar fi pornit de la niște scântei produse în spatele unei companii de utilități.

Flăcările se extind necontrolat, alimentate de vânt şi uscăciune. La nord de Sacramento, districtul Butte, se confruntă cu un incendiu monstruos, care a devenit cel mai distrugător înregistrat vreodată în California. Începând de joi dimineaţă, când a izbucnit, a înghiţit peste 6.700 de clădiri. Printr-o ironie sfâşietoare, oraşul Paradise s-a transformat peste noapte în Iadul pe pământ.

"E bizar, copleşitor. E greu de cuprins cu mintea. Înlemneşti când conduci pe străzile astea. E incredibil câte case au ars. Parcă oraşul a trecut printr-o apocalipsă în 24 de ore", spune un localnic.

Citește și
Brendan Kelly
Tânărul care a scăpat cu viață după atacurile armate în masă din Las Vegas și California

Toţi cei care îşi găsesc casa şi amintirile de-o viaţă făcute scrum sunt şocaţi.

Pompierii se tem că vântul imprevizibil şi umiditatea redusă prognozate pentru zilele următoare vor agrava situaţia.

Alte două focare fac ravagii în sudul Californiei. Cel botezat Woolsey şi-a dublat dimensiunile peste noapte şi a dus la evacuarea a trei sferturi din populaţia oraşului Malibu, unde locuiesc şi multe vedete.

Flăcările au distrus şi complexul studiourilor Paramount, unde s-au filmat numeroase pelicule şi seriale precum "Dosarele X" şi "Mentalistul".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult