15 persoane, membri ai aceleiași familii, au murit după ce au mâncat porridge
Sâmbătă seara, în satul Kayohala, din extremitatea nord-estică a ţării, familia de 21 de membri, printre care şi copii mici, s-a adunat ca de obicei la cină. În meniu: porridge, un aliment de bază pentru masa multor familii modeste, scrie Agerpres.
La scurt timp după aceea, toţi au început să se simtă rău. „Cei 21 de membri ai familiei care au consumat mâncarea s-au îmbolnăvit, iar starea lor a evoluat foarte repede de la gravă la critică. Ei au fost transportaţi de urgenţă la spital”, a precizat poliţia într-un comunicat.
Şapte persoane au fost declarate moarte luni şi 15 în total miercuri, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei. O anchetă a fost deschisă în acest caz.
Anchetatorii suspectează un caz de toxiinfecţie alimentară din cauza ingestiei de cereale folosite la fabricarea alcoolului.
În Namibia, berea artizanală este preparată dintr-un amestec de cereale, apă şi zahăr. Amestecul este apoi fermentat.
Potrivit lui Laurentius Mukoya, un politician citat de presa locală, unii oameni, împinşi de foame, fac făină din resturile de cereale folosite la fabricarea berii, apoi o consumă.
Probele de alimente prelevate în timpul autopsiilor sunt în prezent analizate, a precizat poliţia.