Cea mai mare deltă naturală din Europa, condamnată la izolare și sărăcie: Delta Dunării
Galerie foto
România este țara europeană cu cea mai mare deltă naturală
Avem 580.000 de hectare care se întind între Dunăre și mare, un ținut declarat patrimoniu Unesco încă din 1991. Delta Dunării este o lume pe care toate guvernele României au condamnat-o la izolare.
Înconjurați de ape, localnicii supraviețuiesc fără drumuri, rețele de canalizare sau apă potabilă, fără medici și fără școli. Nu au unde să muncească, iar industria peștelui este la pământ. Timp de o săptămână, Camelia Donțu, reporter Știrile PRO TV, va străbate Delta dintr-un capăt în celălalt și va trăi alături de localnici în zone complet izolate.
Cum reușesc aceștia să trăiască dependenți de transportul pe apă, fără internet, canalizare și alte utilități, vedem la Știrile PRO TV de la ora 19:00.
”Bani există, de la Uniunea Europeană, un miliard. Rămâne de văzut dacă știm să-i cheltuim. 40% dintre gospodăriile Deltei nu au apă curentă. Multe fântâni sunt infestate de nitriți și nitrați, iar canalizarea este aproape inexistentă. În 10 ani, numărul locuitorilor Deltei a scăzut de la 14.000 la 10.000. În urma lor, casele se prăbușesc, iar bătrânii se sting singuri, fără ajutor...”, spune Camelia Donțu, reporter știrile PRO TV, despre seria de reportaje despre Delta Dunării.
Primul reportaj spune povestea orașului Sulina, granița Uniunii Europene. Singurul oraș din Delta prins între Dunăre și mare, care ar putea fi raiul pe pământ, dar ignoranța autorităților l-a condamndat la uitare și izolare.
Cum trăiesc locuitorii acestui oraș, vedem astăzi, la Știrile PRO TV.
Sursa: Pro TV
Etichete: uniunea europeana , stirile protv , delta dunarii , sulina , reportaj
Dată publicare: 15-04-2019 14:37