Modifica setarile cookie
Toate categoriile

YouTube va bloca clipurile care conțin mesaje anti-vaccin de orice tip, nu doar Covid

YouTube va bloca toate videoclipurile cu mesaj anti-vaccin, a anunțat compania într-un mesaj postat pe blog.

Potrivit Reuters, printre exemplele de conținut care nu va fi permis pe YouTube se află afirmațiile potrivit cărora vaccinul antigripal provoacă infertilitate și că vaccinul MMR - care ne protejează împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei - poate provoca autism.

Compania de video-uri online, deținută de Alphabet Inc, interzice, de asemenea, canalele asociate cu mai mulți activiști anti-vaccin celebri, inclusiv Robert F. Kennedy Jr. și Joseph Mercola, a declarat un purtător de cuvânt al YouTube.

Un comunicat de presă pentru site-ul Mercola arată următoarele: „Suntem uniți în întreaga lume, nu vom trăi cu frică, vom sta împreună și ne vom restabili libertățile”.

Aceste decizii vin într-o perioadă în care YouTube și alți giganți tehnologici, precum Facebook și Twitter, au fost criticați pentru că nu au făcut suficient pentru a opri răspândirea informațiilor false despre sănătate pe platformele lor.

Citește și
camera
iLikeIT. Care sunt cele mai bune camere pentru vlogging

Însă chiar dacă YouTube adoptă o poziție mai dură în ceea ce privește dezinformarea, această platformă video se confruntă cu reacții adverse în întreaga lume.

Marți, canalele în limba germană ale Russia Today, susținute de Rusia, au fost șterse de pe YouTube, deoarece compania a spus că aceste canale au încălcat politica de dezinformare COVID-19.

Rusia a numit această acțiune o „agresiune informațională fără precedent” și a amenințat că va bloca YouTube.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult