Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Xiaomi este pe locul întâi în Europa, după numărul de telefoane vândute. Cum a reușit să depășească Samsung

Xiaomi a devenit producătorul numărul unu în Europa, după numărul de telefoane inteigente vândute. A depășit Samsung în al doilea trimestru al acestui an.

 

Ascensiunea Xiaomi a fost posibilă după embargoul aplicat Huawei de către SUA, care nu mai poate utilza serviciile Google pe noile smartphone vândute. Acest lucru s-a văzut și la nivel global, dar s-a regăsit mai ales la vânzările din Europa.

În al doilea trimestru al anului, Xiaomi a livrat 12,7 milioane de unităţi în Europa, crescând cu 67,1% de la an la an, conform Strategy Analytics, arată news.ro.

Compania chineză a depășit Samsung, care a scăzut cu 7% de la an la an după ce a livrat doar 12 milioane de unităţi. Pe locul trei se menţine Apple, care a crescut cu 15,7%, livrând 9,6 milioane de telefoane.

Citește și
iLikeIT. Cum arată și cât costă cele mai noi modele Xiaomi și Asus Zenfone, dar și Oppo, primul telefon cu microscop
iLikeIT. Cum arată și cât costă cele mai noi modele Xiaomi și Asus Zenfone, dar și Oppo, primul telefon cu microscop

Locurile 4 şi în 5 în topul producătorilor de smartphone-uri sunt ocupate de Oppo şi Realme, ambele cu o creştere anuală de 180%, după ce au livrat 2,8 respectiv 1,9 milioane de unităţi.

Xiaomi deţine acum 25,3% din piaţa europeană de smartphone-uri, în vreme ce Samsung mai are 24%. Apple deţine 19,2%, iar ceilalţi producători au de la 5 procente în jos.

Per ansamblu, se consideră că piaţa europeană şi-a revenit după pandemie. În al doilea trimestru al anului, creşterea faţă de 2020 a fost de 14%, după ce au fost livrate 50,1 milioane de unităţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult