Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. O închisoare din SUA s-a dotat cu roboți de mărimea unui om. ”Aplicarea legii trebuie să se miște cu viteză”

Un departament al șerifului din Georgia (SUA) are un nou șerif în oraș, iar acesta nu este ... un om. 

Recent, biroul șerifului din comitatul Cobb a anunțat că va lansa un program pilot de 90 de zile pentru a îmbunătăți securitatea la un centru de detenție pentru adulți, se arată într-un comunicat de presă citat de USA Today.

Roboții DEKA Sentry, care au fost creați de compania DEKA Research & Development Corporation, vor patrula proprietatea de peste 40.000 de metri pătrați și vor efectua ronduri de securitate în anumite dormitoare, ca un alt nivel de securitate, se arată în comunicat.

"Pe măsură ce provocările de securitate evoluează, aplicarea legii trebuie să se miște cu viteza inovației", a spus șeriful comitatului Cobb, Craig Owens, într-un comunicat.

"Ne-am angajat să lucrăm mai inteligent și suntem încântați să aducem robotica în unitatea noastră pentru a ne îmbunătăți operațiunile și pentru a sprijini siguranța generală a deținuților și a personalului nostru."

Citește și
China
Șoseaua de 158 de km asfaltată doar de roboți și drone. Niciun om nu a muncit pe șantier. VIDEO

Iată ce ar trebui să știți despre roboții DEKA Sentry, care au aproape doi metri înălțime.

Câți roboți va avea biroul șerifului

Autoritățile vor începe cu o flotă de trei roboți Sentry în timpul fazei pilot, potrivit comunicatului, și ar putea adăuga mai mulți, în funcție de cum decurge programul.

La ce vor ajuta roboții DEKA Sentry

Acești roboți au fost creați pentru a spori securitatea și a elimina "riscurile asociate cu intervenția umană în situații periculoase", se arată în comunicat.

"Sistemele autonome și robotica transformă fiecare industrie, iar securitatea nu face excepție", a precizat Dean Kamen, fondator și președinte al DEKA, într-un comunicat.

"Ceea ce am creat cu Sentry este un sistem extrem de avansat - și un multiplicator de forță - pentru ofițerii din instituțiile penitenciare, care stabilește un nou standard pentru siguranță și eficiență operațională."

Cu ce sunt echipați roboții DEKA Sentry

Roboții DEKA Sentry Robots vor lucra alături de adjuncții de la biroul șerifului din Cobb County pentru a-și îmbunătăți eforturile de securitate.

Comunicatul de presă precizează că roboții DEKA Sentry Robots sunt dotați cu:

- camere la 360 de grade - vedere nocturnă - lumini  - senzori de detectare a căldurii umane

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult