Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un vlogger de pe TikTok a rămas blocat într-o mașină Tesla peste o jumătate de oră când afară erau 45 de grade Celsius

Un vlogger de pe TikTok a rămas închis într-o mașină Tesla Model 3 timp de 40 de minute, pe un soare arzător, în timp ce instala o actualizare de software.

Potrivit Gizmodo, tânăra se numește Brianna Janel, iar ea a respectat, de fapt, regulile stabilite de Tesla.

Conform manualului de utilizare Tesla, "funcțiile vehiculului, inclusiv unele sisteme de siguranță și deschiderea sau închiderea ușilor sau a geamurilor, pot fi limitate sau dezactivate atunci când instalarea este în curs de desfășurare și ați putea deteriora vehiculul".

Janel a ales să țină cont de avertismentul Tesla și nu a încercat să deschidă ușile sau ferestrele în timpul procesului de instalare, de teamă să nu-și deterioreze vehiculul.

Mecanismele ușilor de la Tesla Model 3 și Model Y sunt acționate electric și, în condiții normale, se deschid din interior cu ajutorul unui simplu buton.

Citește și
masina furata
O mașină Tesla de 40.000 de euro a fost confiscată de polițiștii din Huși după un control. Ce au descoperit | FOTO

În cazul în care vehiculul nu are curent electric, aceste modele dispun de pârghii auxiliare de deblocare manuală cu cablu, care se găsesc, de asemenea, pe panoul ușii, dar Tesla avertizează împotriva utilizării mecanismului manual, menționând că acesta ar trebui folosit doar atunci când mașina nu are curent electric.

Janel a declarat că era conștientă de această opțiune, dar nu a vrut să riște să își deterioreze mașina, fiind încrezătoare că poate rezista la căldură.

Spre deosebire de avertismentele potențial periculoase ale Tesla, Lucid Motors cere ca toți ocupanții să iasă din vehicul înainte de începerea procesului de instalare, iar în manualul de utilizare al Lucid Air se precizează că proprietarii nu vor putea bloca sau debloca ușile în timpul unei actualizări. Air va începe o numărătoare inversă de două minute atunci când un proprietar alege să instaleze o actualizare, oferindu-le suficient timp pentru a ieși înainte de începerea actualizării.

Manualul proprietarilor Tesla precizează că mașina nu va iniția o actualizare software dacă sunt activate modurile Keep Climate Mode, Dog Mode, Sentry Mode sau Camp Mode, dar nu le cere ocupanților vehiculului să iasă din vehicul înainte de începerea procesului de instalare debilitant.

De asemenea, Tesla recomandă proprietarilor să instaleze actualizările de software cât mai curând posibil, ceea ce ar putea face ca unii proprietari să se simtă obligați să inițieze o actualizare într-un mediu compromis.

Janel a declarat că mașina sa a estimat că instalarea va dura doar 24 de minute, dar în realitate a durat 40 de minute, suficient timp pentru ca interiorul mașinii să ajungă la aproximatov 46 de grade Celsius.

Ea mai spune că deține o mașină Tesla de șase ani și că nu va renunța la ea, în ciuda acestei experiențe.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult