Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un camion cu cele mai noi tehnologii ajunge în România. Informații despre el găsiți într-o aplicație

Your browser doesn't support HTML5 video.

40 de tone de inovații călătoresc vara aceasta într-un camion adaptat la cele mai noi tehnologii. Uriașul autovehicul a străbătut Cehia, Slovacia, Austria și Polonia, iar acum a ajuns în România.

Oamenii pot vedea cum poate fi schimbat în bine un oraș prin mijloace tehnologice, cum ar fi controlul inteligent al iluminatului public și al locurilor de parcare, sau detectarea rapidă a defrișărilor ilegale.

Camionul a străbătut Europa Centrală și de Est, iar acum a ajuns și în București. Peste 100 de oameni vor avea acces zilele acestea la informații despre inteligența artficială și știința lucrurilor practice care ne înconjoară.

Sistemele inteligente de gestionare a deșeurilor, folosind senzori montanți pe containere, măsurarea calității aerului sau controlul inteligent al iluminatului public sunt doar câteva dintre inovațiile prezentate autorităților și companiilor care vor să transforme Capitala într-unul dintre orașele smart ale Europei. Există soluții isteţe și pentru cei care vor să-și crească propriile legume, folosind cu 60% mai puțini fertilizatori şi 0 pesticide.

Cristian Popescu, manager proiect: „România este o destinație foarte atractivă pentru industria de IT, cunoaștem cu toți acest lucru, iar asta creează și o adopție foarte bună a companiilor din România a tehnologiilor avansate. Ce ne propunem este să accelerăm adopția inovației.”

Traseul camionului cu 40 de tone de inovații poate fi urmărit cu ajutorul unei aplicaţii gratuite, care este disponibilă atât pentru IOS, cât și pentru Android și tot aici aveți acces și la informaţii despre cum a fost adaptat acest camion la cele mai noi tehnologii.

În România camionul va staționa pentru doar două zile.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult