Târg de tehnologie la Berlin. Vizitatorii au putut testa lampa terapeutică ce simulează lumina naturală
Your browser doesn't support HTML5 video.
Vizitatorii au putut testa un scuter electric pliabil şi o pereche de ochelari pentru realitate virtuală care recunoaşte comenzile vocale şi gesturile celui care îi poartă. Evenimentul şi-a deschis porţile joi şi se va închide vineri.
Deşi pare ceva dintr-un film SF, acest dispozitiv nu are utilităţi ieşite din comun. Îndeplineşte rolul pe care îl are o lampă terapeutică, care simulează lumina naturală a soarelui şi le oferă oamenilor mai multă energie, prin reducerea nivelului de melatonină din corp.
Mark Wallerberger, co-fondator Pocket Sky: "Am luat o tehnică binecunoscută şi am folosit-o în cadrul unui design inteligent şi uşor de folosit. Îi ajută pe oameni să facă faţă depresiei din timpul iernii, îi ajută pe cei care schimbă fusul orar, pe cei care muncesc în ture."
Cei doi austrieci care au inventat ochelarii cu lumină albastră plănuiesc să-i lanseze pe piaţă anul viitor. Nu întâmplător, dispozitivul va ajunge mai întâi în magazinele scandinave, la preţul de 170 de euro.
La capitolul dispozitivelor portabile cu scop medical se remarcă AiServe, o cameră inteligentă care se ataşează ochelarilor şi le dă indicaţii celor cu deficienţe de vedere.
Gustavo Madico, inventatorul AiServe: "Are o cameră şi îţi dă comenzi vocale: stânga, drapta, opreşte-te, asemănător cu ceea ce fac maşinile autonome. E ca şi cum un om le-ar sta alături."
Dispozitivul inventat de nişte spanioli stabiliţi la Berlin va fi lansat anul viitor.
Cei pasionaţi de jocuri au putut testa nişte ochelari pentru realitate virtuală cu comenzi vocale şi senzori de mişcare, care fac inutile joystickul şi tastatura. Gadgetul de 5.000 de euro e folosit deocamdată de companiile auto în timpul trainingurilor.
Vaclav Bittner, co-fondator VRgineers: "Lucrăm la acest dispozitiv de patru ani. Vom încerca să îl facem cunoscut unei audienţe mai largi. Am început cu cei din industria auto, cei mai exigenţi clienţi. În viitor, ne-ar plăcea să fim folosiţi de arhitecţi, de chirurgi sau de gameri profesionişti."
O companie estoniană a creat un model de scuter electric pliabil, destinat călătoriilor scurte pe străzile aglomerate ale marilor oraşe. Se poate deplasa cu o viteză maximă de 25 de km pe oră, cântăreşte 14 kilograme şi se poate plia în câteva secunde.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!