Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de mii de gameri sunt așteptați la cel mai mare târg de jocuri video din lume, la Koln. Jumătate din nemți se joacă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Orașul german Koln e o destinație ce nu trebuie ratată zilele acestea de fanii jocurilor video. Sute de împătimiți au ocazia să vadă, la cel mai mare târg de profil din lume, ce noutăți au apărut în domeniu.  

Încă de dimineață, sute de amatori de jocuri video s-au lipit de ecranele computerelor ca să testeze noutățile din domeniu. Oferta este mai generoasă ca niciodată.

Phil Spencer, directorul executiv al Xbox: "Europa este o piață importantă de desfacere. Ne-am prezentat și noi la acest eveniment. Vor veni peste 200.000 de vizitatori".

Mulți dintre ei, din Germania. Nu e de mirare, având în vedere că, în această țară, mai bine de jumătate din populație se relaxează cu jocuri video. Anul trecut, de exemplu, au fost vânzări de aproape 10 miliarde de euro.

Companiile pleacă de la târg cu comenzi de zeci de milioane de euro

Producătorii din industrie sunt însă îngrijorați, pentru că guvernul federal le-ar putea reduce sprijinul.

Citește și
joc
Game Development Month la Timișoara și București. Cursuri gratuite de făcut jocuri video pentru elevi

Felix Falk, Director Executiv al Asociației de Gaming din Germania: "Dacă nu am finanțare ca dezvoltator de jocuri din Munchen, de exemplu, am cu până la 30% mai multe costuri decât dacă aș sta în Paris sau în Londra. Desigur, asta nu e ceva cu care aș putea concura".

Un eveniment precum cel din Koln este locul ideal pentru afaceri. Cele mai multe companii pleacă de aici cu comenzi de zeci de milioane de euro. Iar amatorii jocurilor video au timp până duminică să viziteze centrul expozițional. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult