Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de companii internaționale își păstrează bazele de date în România. Care e motivul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de companii din întreaga lume își păstrează în România cele mai importante informații și baze de date ...virtuale.

La noi costurile de întreținere sunt mult mai mici. Energia electrică, de pildă, este la jumătate în comparație cu Marea Britanie sau Germania, iar internetul nu doar că este ieftin, ci și rapid. Suntem pe locul patru în lume la acest capitol. În plus, românii sunt și foarte bine pregătiți.

800 de metri pătrați de servere și sisteme inteligente de mentenanță și monitorizare. Datele virtuale a mai bine de 100 de companii din Franța, Italia, Marea Britanie, Egipt sau România sunt păstrate aici, într-unul dintre cele mai mari centre din țara noastră.

Alecs Neacșu: „Vorbim despre cel mai mare furnizor de servicii de securitate și antivirus, care acum are și o prezență mondială, vorbim de clienți din food and beverage, lanțuri de supermarket-uri, de hipermarket-uri, vorbim de clienți care folosesc la rândul lor servicii de web hosting.”

Iulia Ionescu: „Aici este inima centrului de date, o cameră tehnică de unde este asigurată constant alimentarea cu energie electrică. Puterea activă din această încăpere este de 1 MEGAWATT ora, iar consumul lunar de energie electrică este echivalent cu cel a mai bine de 2400 de case din România.”

Citește și
televizor
iLikeIT. Patru televizoare de ultimă generație, analizate de Iulia Ionescu și Marian Andrei

Toate Informațiile pe care noi le salvăm pe telefoanele, laptop-urile sau chiar ceasurile noastre inteligente ajung într-un final, prin intermediul internetului, într-un astfel de centru de date.

Iulia Ionescu: „Aici sunt stocate pozele sau documentele din celebrul CLOUD, iar definiția este foarte simplă. Este un sistem fizic de virtualizare și protejare a serviciilor pe care le accesăm zilnic. Centrul de date este practic locul unde trăiește internetul.”

Și mai impresionante sunt, însă, centrele de date ale marilor companii ale lumii. Microsoft are peste 200 de astfel de puncte pe tot globul. Inclusiv...sub apă, în Oceanul Atlantic, din zona Scoției.

Unul dintre cele mai mari și sigure centre de date din lume este deținut, însă, de Google. Pe întinderea unui mic orășel sunt găzduite informații virtuale de la mai bine de 20 de milioane de companii și peste un miliard de utilizatori.

Subiectul este prezentat pe larg mâine, de la ora 10:00, la emisiunea iLIKE IT.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult