Surpriză pentru fanii Apple. S-a aflat de unde vine „i-ul” de la iPhone
Steve Jobs a răspuns la această întrebare în 1998 și a dezvăluit că litera „i” nu reprezintă doar un cuvânt, ci se referă la cinci funcții pe care un iPhone le poate avea, scrie LAD Bible. „I-ul” din produsele Apple vine de la „internet”, „individual”, „instruit”, „informat” și „inspirat”. Cu toate acestea, fondatorul Apple a subliniat că „i-ul”, din punct de vedere tehnic, nu are o semnificație oficială. Vestea despre ceea ce înseamnă „i” vine după ce utilizatorii Apple au descoperit recent că ecranul de blocare al unui iPhone poate fi personalizat. Cu toate acestea, în apărarea Apple, funcția puțin cunoscută a fost lansată abia vara trecută, așa că dacă nu ați auzit încă de ea, nu vă îngrijorați. „Activitățile Live reprezintă o nouă funcție care îi ajută pe utilizatori să rămână la curent cu lucrurile care se întâmplă în timp real, cum ar fi un jocurile sportive, un antrenament, o călătorie sau o livrare de mâncare, chiar din ecranul de blocare. Notificările au fost reproiectate pentru a se rula de jos, asigurându-se că utilizatorii au o vedere clară asupra ecranului lor de blocare personalizat”, a spus compania Apple într-un comunicat. Apple a spus la acea vreme că actualizarea face parte din noua tehnologie iOS 16 și că s-au inspirat din widget-urile de pe Apple Watch. Compania a explicat că ideea din spatele acestui lucru a fost ca utilizatorii să aibă acces la informații importante, cum ar fi calendarele lor, dintr-o singură privire.
Apple a lansat IOS 16.3. Ce funcții noi vor fi disponibile pentru utilizatorii iPhoneApple a lansat iOS 16.3, versiune ce vine cu o serie de funcţii noi de securitate pentru smartphone-urile companiei.
Utilizatorii de iPhone pot acum să actualizeze sistemul de operare iOS la versiunea 16.3, care se concentrează pe îmbunătăţirea securităţii, oferind mai multe funcţii în acest sens.
În primul rând, acum este posibilă folosirea unei chei fizice de securitate pentru protejarea ID-ului Apple cu un strat suplimentar de protecţie. După folosirea ID-ului Apple pentru logare, va fi necesară introducerea codului temporar generat de cheia fizică de securitate.
În al doilea rând, această versiune pare să aducă disponibilitatea globală a funcţiei Advanced Data Protection, care extinde cantitatea de date salvate în iCloud ce pot fi criptate.
Lansată cu versiunea 16.2, Advanced Data Protection a fost iniţial disponibilă doar în Statele Unite.
Sunt aduse o serie de mici optimizări care îmbunătăţesc funcţionarea opţiunii de comunicare prin satelit Emergency SOS de la iPhone 14.
Cei care nu au primit notificarea ce anunţă disponibilitatea noii versiuni de iOS, pot verifica şi face instalarea manuală de la Settings > General > Software Update.