Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Smartphone-urile ar putea fi încărcate prin intermediul propriilor ecrane

Oamenii de ştiinţă au reuşit să folosească sticla dispozitivelor mobile pentru a le încărca bateriile cu energie solară.

Pentru aceasta, a fost folosit un nou tip de celulă solară transparentă, care oferă o eficienţă ridicată şi menţine proprietăţile incolore şi transparente ale sticlei.

Modulul de celule solare transparente de 16 cm² are o eficienţă ridicată, variind între 20% şi 14,7% şi reuşind să încarce un smartphone folosind lumina naturală a soarelui.

Este important nu doar că cercetătorii au reuşit să folosească ecranul pentru a capta energia solară, ci şi faptul că celulele folosite sunt transparente şi nu afectează designul sistemelor pe care vor fi montate.

Dezvoltată de o echipă de cercetare afiliată cu UNIST, metoda poate furniza direct energie prin sticlă, nu doar pentru dispozitivele mobile, ci şi pentru clădiri sau maşini.

Citește și
ilikeit
Care sunt cele mai noi telefoane ajunse în România. ”Ai senzația că nu mai ții un telefon în mână”

„Intenţionăm să continuăm cercetările, astfel încât celulele solare transparente să poată deveni o tehnologie cheie în viitoarea industrie energetică ecologică” au declarat cercetătorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult