Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Site-uri utile și gratuite. Cum putem să transferăm fișiere între un telefon Android și un iPhone, la calitate înaltă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi, la ilikeIT, aflăm cum putem să transferăm rapid imagini și fișiere între dispozitivele noastre, chiar dacă au sisteme de operare diferite.

Și avem următorul scenariu: cineva cu telefon Android și cineva cu telefon iPhone.

Cum trimitem rapid pozele fără să se piardă din calitate, în afară de WhatsApp? E foarte simplu.

Avem două site-uri pentru asta, sunt gratuite și funcționează cât se poate de bine de cele mai multe ori.

Primul site se numește sharedrop.io. În partea dreaptă, sus, avem un plus, o iconiță și apare un cod QR sau un link pe care putem să-l trimitem mai departe pe WhatsApp. Asta în cazul în care se întâmplă ceva de la distanță.

Dar dacă schimbul de fotografii se face în apropiere, putem să scanăm codul QR, iar apoi voi intra și eu în aceeași cameră care a deschis acel cod QR, de exemplu, și vor fi mai multe persoane în grup, care să facă schimb de fotografii și documente.

Citește și
apple vision pro ilikeit
Cum funcționează ochelarii Apple Vision Pro și de ce costă 3.500 de dolari. Detalii la iLikeIT

Un alt site, la fel de folositor, gratuit, este snapdrop.net.

Ce este interesant la acest site este că funcționează dacă toate dispozitivele sunt pe aceeași rețea wireless. Dacă ai un telefon cu Android conectat, dar și un iPhone, și vrei să transferi un fișier, poți folosi ușor doar drag & drop ca să trimiți fișierul.

Foarte interesant este faptul că pe Android există o funcție similară, care se numește în ”nearby share” și din păcate sunt sunt mulți utilizatori de Android care nu folosesc această funcție la potențialul maxim.

Dacă intrați la setări, găsiți funcția ”nearby share”, activați ”everyone”, adică toate dispozitivele cu android din apropiere pot vedea telefonul.

Interesant e că, deja, această funcție este testată în varianta beta și pe sistemul de operare Windows, ca să putem să trimitem fișierele dintre telefoanele cu Android și Windows.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult