Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Polițiștii români vor fi echipați cu camere video corporale. Ce specificații au acestea

Firma Motorola Solutions a anunţat joi că Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a semnat un contract pentru 12.000 de camere video corporale de tip VB400 ce vor fi purtate de ofițerii de poliție.

"Aceste camere video corporale ne vor permite să continuăm să protejăm şi să slujim populaţia României în cel mai sigur şi mai eficient mod", a declarat şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu, transmite Agerpres.

"Suntem mândri că Ministerul de Interne şi Poliţia Română continuă să vadă în Motorola Solutions un partener de încredere. Profitând de avantajele oferite de camerele video corporale, Poliţia Română poate creşte în mod semnificativ eficienţa operaţiunilor sale şi poate creşte securitatea pentru cetăţeni", a declarat la rândul său vicepreşedintele pentru Europa de la Motorola Solutions, Michael Kaae.

Specificațiile camerei video

 

Citește și
Avion
Două persoane arestate pentru o alertă falsă cu bombă într-un avion Ryanair

Modelul de cameră VB400 are dimensiunile 68mm x 89mm x 26.6mm și dispune de o capacitate de stocare a înregistrărilor de 64 GB.

Autonomia bateriei este de până la 12 ore, iar o încărcare completă a acesteia durează mai puțin de 8 ore.

Camera cântărește 162 de grame.

Mai multe detalii despre specificațiile tehnice ale acesteia sunt disponibile AICI.

Motorola Solutions este de 25 de ani un partener pentru organizaţiile de siguranţă publică din România, cărora le-a furnizat staţii radio digitale TETRA.

În 2018, Inspectoratul General al Poliţiei Române a semnat un contract pentru a-şi echipa forţele de poliţie cu 10.000 de noi staţii radio portabile Motorola TETRA MTP3550, în urma unei licitaţii publice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult