Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Platforma care te ajută să eviți locurile aglomerate atunci când vrei să faci cumpărături

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru că tot este o perioadă de cumpărături, câțiva tineri din București au inițiat o platformă online,care semnalează locurile aglomerate.

Astfel, cei care sunt cu adevărat nevoiți să iasă din case, dar doresc să se protejeze pe ei, și pe cei din jur, pot vedea în timp real ce zone ar trebui evitate.

Totul pe site-ului spuneceva.ro. Este o platformă online dezvoltată de doi avocați, un sociolog și un corporatist, toți din București, care însă s-au îngrozit când au ieșit pentru prima dată din case după 10 zile de izolare. Ei au constatat că deși sunt în vigoare măsuri stricte de limitare a deplasărilor, foarte multe locuri din oraș sunt pline de oameni, adică exact ceea ce trebuie să evităm în această perioadă, așa că ei au dezvoltat acest site care funcționează pe principiul aplicației Waze. Orice om care iese pe stradă și vede locuri în care s-au adunat mulți oameni, cum ar fi la piață, cozi la magazine sau farmacii, poate intra pe spuneceva.ro și semnala acest lucru. Imediat, pe hartă, în locul raportat de respectivul utilizator, va apărea un punct roșu care va acoperi o arie din ce în ce mai mare dacă pentru locul respectiv vor fi primite mai multe raportări. Foarte important este faptul că site-ul nu solicită niciun fel de date personale și nici nu stochează asemenea informații, prin urmare este 100% sigur din acest punct de vedere. Nu trebuie să descărcați nicio aplicație, nu trebuie să vă creați cont, nu trebuie să vă dați numele sau numărul de telefon. Tot ce trebuie să faceți e să accesați spuneceva.ro și să semnalați aglomerația, iar site-ul va accesa doar locația telefonului de pe care raportați. Atenție, dacă pentru un loc raportat ca fiind aglomerat nu mai apar și alte semnalizări, atunci înregistrarea se va șterge automat după o oră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult