Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Parola folosită de milioane de persoane. Cât de ușor le este hackerilor să o acceseze

Milioane de persoane folosesc combinația „123456” ca parolă pentru conturile lor, potrivit unei analize realizate de Centrul Național pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie.

 

Astfel, NCSC a analizat informațiile din datele de baze ale conturilor atacate de hackeri, pentru a vedea care sunt cele mai frecvente cuvinte, fraze sau cifre folosite de oameni pentru parolele conturilor lor. Pe primul loc este parola „123456”, folosită de 23 de milioane de persoane. Ea este urmată de „123456789”, „qwerty”, „parolă” și „1111111”, scrie BBC News.

Totodată, cele mai folosite nume pentru parole sunt: „Ashley, Michael, Daniel, Jessica, Charlie.” Iubitorii sporturilor și-au pus parolele „Liverpool” și „Chelsea”.

„Nimeni nu ar trebui să protejeze informații sensibile folosind parole care pot fi ghicite ușor, cum ar fi prenumele, echipa locală de fotbal sau formația preferată”, a explicat Dr. Ian Levy, directorul tehnic al Centrului Național pentru Securitate Cibernetică.

Citește și
web authentication
iLikeIT. Care sunt cele mai bune tehnologii și aplicații pentru gestionarea parolelor

Cele mai mari temeri ale oamenilor privind securitatea pe internet

42% dintre persoane se tem să nu pice victimele fraudei online, iar 15% au mărturisit că se simt încrezători că își pot proteja conturile. Mai puțin de jumătate, însă folosesc parole greu de ghicit.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult