Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noul iPhone 14 va fi disponibil și în Rusia. Cum poate fi achiziționat de ruși, deși Apple a oprit exporturile în țară

Consumatorii ruși vor putea cumpăra noul iPhone 14, în ciuda suspendării în curs de către Apple a vânzărilor fizice de produse în această țară, a declarat, joi, ministrul rus al Comerțului.

Potrivit agenției media ruse de stat RIA Novosti, Denis Manturov, ministrul rus al Comerțului, a anunțat că telefonul Apple, prezentat miercuri în cadrul unui eveniment fastuos în California, va fi disponibil ca "import paralel".

În cadrul acestui mecanism, comercianții cu amănuntul ruși pot cumpăra produse străine fără autorizația producătorului sau a deținătorului mărcii comerciale, trecând prin intermediari non-ruși care au cumpărat legal bunurile, informează Politico.

"De ce nu? Dacă cumpărătorii doresc să achiziționeze aceste telefoane, poftiți. Va exista o astfel de posibilitate", a declarat Manturov la evenimentul Forumului Economic Estic din Vladivostok, Rusia.

Cum ajung bunurile internaționale în Rusia, în ciuda sancțiunilor

Sistemul de "import paralel" permite companiilor rusești să importe în mod legal bunuri în Rusia fără permisiunea producătorului. Acesta a fost introdus în martie, în timp ce companiile occidentale - inclusiv Apple - s-au grăbit să oprească toate exporturile către Rusia în urma invaziei acesteia în Ucraina.

Citește și
ilikeit
ILikeIT. Care este diferența dintre iPhone 14 și modelul precedent, iPhone 13

O listă detaliată a produselor autorizate pentru "import paralel" a fost publicată în iunie, iar aceasta este actualizată periodic. Unele produse Apple au fost deja incluse în listă, dar acum anunțul lui Manturov confirmă că și rușii vor putea obține un upgrade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult