Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Neo Art Concept, locul unde arta și știința s-au îmbinat perfect prin inteligența artificială și realitatea augmentată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Inteligența artificială și realitatea augmentată s-au îmbinat perfect cu arta și știința. Peste 150 de instalații interactive și inedite, realizate de artiști români și străini, au fost prezentate la un festival aflat la a doua ediție.  

Un festival care îmbină arta și știința prin intermediul inteligenței artificiale a prezentat peste 150 de instalații interactive originale. 

”Anuala Neo Art Concept are loc într-un format mai mare, noi încercăm să creăm o rețea în 11 orașe și suntem deja la a treia ediție. Ne-am dorit ca în acest an să avem o temă puțin diferită față de anii anteriori, respectiv changing enviroments. Această temă a acoperit două mari probleme pe care le avem în societatea actuală. Pe de-o parte, mediul și problema climatică, iar pe de altă parte- invazia tehnologiei în toate aspectele vieții noastre.

De ce arta? Pentru că arta, de fapt, este un facilitator extraordinar în ceea ce privește atât veștile rele, dar și soluțiile. Prin aceste grupuri mixte pe care încercăm să le promovăm, între specialiști IT și grupuri de artiști, am avut niște instalații extrem de interesante, o parte din ele interactive”, a declarat Andreea Sandu, organizatoarea evenimentului.

Informațiile complete pot fi obținute din video-ul atașat.

Citește și
Google NotebookLM
Google a lansat NotebookLM la nivel global. Aplicația poate fi accesată gratuit și este disponibilă și în limba română

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult