Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Muzeul Abandonului”, locul virtual care explică fenomenul abandonului copiilor din România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se estimează că, la începutul anilor 90, în grjia statului român erau peste 100.000 de copii abandonaţi. Astăzi, la fiecare 20 de ore un copil este lăsat într-un spital din România, iar situaţia este alarmantă.  

30.000 de documente care explică fenomenul abandonului în ţara noastră vor fi digitalizate şi încărcate în Muzeul Abandonului, un muzeu virtual.

Acest muzeu tratează într-un mod inedit fenomenului abandonului și instituționalizării copiilor în România, ”locul de întâlnire dintre publicul larg și comunitatea invizibilă a copiilor abandonați din România”. 

Clădirea căminului de la Sighet, unde s-au făcut filmările care făceau înconjurul lumii acum 30 de ani, abandonată la rândul ei în urmă cu 20 de ani, a fost conservată digital prin scanare 3D, imortalizată cu toată forța tulburătoare a istoriei ei, și a devenit, prin digitizare, căminul simbolic al Muzeului Abandonului.

Este vorba despre Căminul-Spital pentru Minori Deficienți Irecuperabili din Sighetu Marmației, un loc simbolic pentru fenomenul abandonului în România.

Citește și
ilikeit
iLikeIT. Cărțile care prind viață cu ajutorul tehnologiei

Oana Drăgulinescu – fondator Muzeul Abandonului: ”Muzeul nostru digital, pe de o parte vrea să treseze acest fir de istoriex, pentru că este important să știm ce s-a întâmplat, ca să știm ce să nu repetăm. Situația în România este, într-adevăr schimbată, au fost foarte multe ONG-uri care au făcut imense eforturi pentru ca lucrurile să se schimbe în România.”

Mai multe detalii găsiți și pe pagina de Facebook a Muzeului Abandonului.

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult