Apple a lansat noua serie iPhone 14. Cum arată modelele și cât costă | FOTO
Galerie foto
UPDATE: Modele iPhone 14 sunt capabile să trimită un apel de ajutor prin satelit în timpul unei situaţii de urgenţă şi au, de asemenea, capacitatea de detectare a accidentelor, transmite Reuters.
(Sursa foto: Apple)
UPDATE: Apple a dezvăluit, de asemenea, o cameră de 48 de megapixeli cu un senzor quad-pixel care va "optimiza detaliile".
Noul senzor grupează fiecare patru pixeli într-unul mare, potrivit Apple, și există o îmbunătățire de până la două ori în condiții de iluminare slabă, comparativ cu iPhone13 Pro.
(Sursa foto: Apple)
UPDATE: Partea frontală a dispozitivului iPhone 14 Pro are o cameră foto care include o funcție nouă pe care Apple o numește "Dynamic Island".
Funcția va fi ca un widget în partea de sus a ecranului principal, unde vei putea vedea alertele într-un mod concis, fără a te distrage de la ceea ce faci deja pe telefon.
Poți primi actualizările unui meci sau poți afla când a sosit aplicația de transport în comun fără să părăsești aplicația în care te afli, a declarat Alan Dye de la Apple.
"Fiecare alertă are propria personalitate, astfel încât sunt ușor de identificat dintr-o privire", a adăugat el, precizând că "afișează o activitate dinamică, mereu activă și vizibilă".
Ecranul de blocare iOS 16 va funcționa, de asemenea, cu „Dynamic Island”, a spus Dye.
UPDATE: iPhone 14 Pro va fi disponibil în patru culori: space black, silver, gold și deep purple.
(Sursa foto: Apple)
UPDATE: Modelele iPhone 14 și iPhone 14 Pro sunt disponibile în cinci culori: midnight, starlight, albastru, violet și Product Red. Prețul modelului iPhone 14 va începe de la 799 de dolari, a anunțat Apple, ceea ce reprezintă același preț de pornire ca și iPhone 13 de anul trecut, dar cu toate noile caracteristici. Modelul mai mare iPhone 14 Plus va începe de la 899 de dolari.
(Sursa foto: Apple)
Noile iPhone-uri, fără cartelele SIM fiziceUPDATE: Apple a anunțat că cea mai recentă gamă de iPhone-uri elimină necesitatea unei cartele SIM fizice și utilizează în schimb o cartelă digitală, "e-SIM".
Cu această opțiune, puteți stoca mai multe e-SIM-uri pe același dispozitiv și puteți avea mai multe planuri de telefonie mobilă și numere de telefon pe același telefon. De asemenea, împiedică alte persoane să scoată cartela SIM fizică în cazul în care vă pierdeți sau vă este furat iPhone-ul.
Apple a declarat că toate modelele de iPhone din SUA nu vor mai avea suportul SIM, mai notează CNN.
UPDATE: Apple și-a prezentat miercuri noua gamă de smartphone-uri, printre care se numără noul iPhone 14 cu un ecran de 6,1 inci (15,49 cm) și iPhone 14 Plus cu un ecran mai mare de 6,7 inci (17,01 cm).
"După cum puteți vedea, mergem pe un model mare cu iPhone 14 și chiar mai mare cu iPhone 14 plus", a declarat directorul general Tim Cook în timp ce a prezentat linia de produse.
Cele mai recente iPhone-uri dispun de o durată de viață mai lungă a bateriei și de sticlă "ceramic shield" pentru smartphone-uri.
(Sursa foto: Apple)
UPDATE: Apple a dezvăluit un nou smartwatch, numit Watch Ultra, de 799 de dolari, de categorie superioară, conceput pentru pasionații de activități în aer liber.
Noul model, denumit Apple Watch Ultra, este "cel mai robust Apple Watch din toate timpurile", a declarat miercuri Jeff Williams, director de operațiuni, care a declarat că este "cel mai robust Apple Watch din toate timpurile". Acesta este conceput pentru "explorare, aventură și rezistență", a spus el, adăugând că "a fost în lucru de ani de zile".
(Sursa foto: Apple)
UPDATE: Apple a dezvăluit actualizări pentru Apple Watch SE, cel mai accesibil Apple Watch SE. Aceste ceasuri inteligente au aceeași tehnologie de detectare a accidentelor și același sistem de operare WatchOS 9, dar au un preț de pornire de 249 de dolari pentru modelele cu GPS și 299 de dolari pentru modelele cu telefonie mobilă.
(Sursa foto: Apple)
UPDATE: Tim Cook a prezentat, miercuri, Apple Watch Series 8, primul mare produs hardware dezvăluit în cadrul evenimentului (foto jos).
"Prezentăm în avanpremieră cea mai bună gamă de Apple Watch de până acum", a spus Cook.
La fel ca versiunile anterioare ale ceasului inteligent Apple, produsul este menit să-i motiveze pe utilizatori să rămână activi și în formă, au declarat directorii Apple.
Apple a menționat, de asemenea, că Apple Watch pune accentul pe sănătatea femeilor, incluzând funcții de urmărire a ciclurilor menstruale, precum predicția ovulației. Datele de urmărire se află pe fiecare dispozitiv și sunt accesibile doar prin intermediul unui cod de acces sau al ID-ului facial, potrivit companiei, notează CNN.
Ceasul va costa 399 de dolari pentru modelul cu GPS și 499 de dolari pentru modelul cu telefonie mobilă.
(Sursa foto: Apple)
UPDATE: CEO-ul Tim Cook a deschis, miercuri, evenimentul Apple spunând că se va pune accentul pe iPhone-uri, AirPods și Apple Watch.
"Astăzi ne aflăm aici pentru a vorbi despre trei produse care au devenit esențiale în viața noastră. Iar astăzi, vom face aceste produse și aceste experiențe și mai bune", a spus Cook.
Știrea inițială
La „Far out”, aşa cum îşi intitulează Apple evenimentul, este de aşteptat ca vedeta principală să fie noua serie de smartphone-uri iPhone 14.
Evenimentul va avea loc la Steve Jobs Theater, în cadrul campusului companiei din Cupertino şi este primul organizat în interior de la începutul pandemiei de Covid-19.
Lansarea are loc la ora 20.00, ora României, și poate fi urmărită mai jos, pe contul de Youtube al companiei Apple.
Alături de acestea, ar putea fi prezentate şi ceasurile Apple Watch Series 8.
Seria iPhone 14 este aşteptată să fie compusă din patru modele - iPhone 14 şi iPhone 14 Pro cu ecrane de 6,1 inch, iPhone 14 Max şi iPhone 14 Pro Max cu ecrane de 6,7 inch.
Conform zvonurilor de până acum, cele mai numeroase îmbunătăţiri vor viza modele Pro, care ar urma să aibă un breton mai mic, un mod „always on”, o cameră de 48MP şi un chipset nou, mai puternic.
Dincolo de un chipset nou, Apple Watch Series 8 va avea, cu titlu de noutate, un senzor care măsoară temperatura corpului. Acesta, însă, nu va putea fi folosit pentru măsurarea temperaturii la cererea utilizatorului, ci va face acest lucru în mod silenţios, alertând utilizatorul doar atunci când nivelul scade sau creşte dincolo de parametrii normali.