Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În timp ce solicita public o pauză în activitatea de Inteligență Artificială, Elon Musk își construia propria companie de AI

În timp ce Elon Musk cerea în mod public să "să fie puse pe pauză experimentele gigantice de inteligență artificială", la începutul acestui an, el își construia în liniște propriul ”experiment” de AI.

Musk lucra la xAI în perioada în care el și alte peste 1.000 de persoane, inclusiv experți în inteligență artificială, au semnat o scrisoare deschisă prin care cereau o pauză de 6 luni în dezvoltarea inteligenței artificiale, potrivit informații publicate de The New Yorker și citate de Insider.

Insider a relatat anterior că Musk folosea puterea de calcul de la Twitter pentru a lucra la un proiect de AI cam în aceeași perioadă.

În această perioadă, Musk a racolat talente de la concurenți - inclusiv OpenAI, pe care a cofondat-o înainte de a părăsi consiliul de administrație în 2018 - și a fost în contact cu directori de la Nvidia, unul dintre principalii producători de cipuri utilizate pentru AI, a relatat revista, citând o persoană care are cunoștință despre conversație.

De asemenea, Musk a depus înregistrările pentru xAI în aceeași lună în care a fost distribuită scrisoarea, potrivit The New Yorker.

Citește și
narada ilikeit
Sistemul bazat pe inteligența artificială care poate genera teste de evaluare. Cum funcționează

În aprilie, la o lună după ce scrisoarea deschisă a fost publicată, au circulat informații potrivit cărora Musk ar fi abordat unii cercetători în domeniul inteligenței artificiale cu privire la o eventuală formare a unui nou laborator și că ar fi discutat cu investitorii Tesla și SpaceX pentru a susține acest efort.

La scurt timp după aceea, Musk a confirmat că dorește să construiască ceva ce numește "TruthGPT", pe care l-a descris ca fiind "o inteligență artificială de căutare a adevărului maxim care încearcă să înțeleagă natura universului".

În luna iulie, Musk a anunțat formarea xAI, care încearcă în mod măreț să "înțeleagă adevărata natură a universului", potrivit site-ului său.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult