Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ILikeIT. Studiul despre digitalizare în Europa care pune România într-o poziție surprinzătoare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un studiu cu privire la digitalizare, realizat de un centru de cercetare din Londra, pune România într-o poziție oarecum privilegiată.

 

Studiul a fost analizat de Cosmin Imbrișcă în emisiunea ILikeIT, iar expertul a explicat de ce România este diferită de restul țărilor occidentale în această privință.

Iulia Ionescu: În studiu se remarcă că România are cel mai mare potențial de creștere digitală, prin ce a ieșit în evidență față de alte țări din Europa?

Cosmin Imbrișcă, expert digitalizare: „România a ieșit în evidență pentru că, spre deosebire de celelalte țări din studiu, are cel mai mult loc de creștere. Celelalte țări sunt deja foarte dezvoltate, care s-au dezvoltat în perioada anilor 80-90, din acest motiv România a prins startul un pic mai târziu și de aceea avem cel mai mare potențial de creștere. România, în perioada lui 2014, avea undeva în jur de 41% rata de penetrare a internetului în mediul rural iar în prezent a crescut la 71%, adică o creștere de aproape 25%, ceea ce e de neconceput la celelalte țări din studiul acesta. Raportate la celelalte avem cel mai bun potențial, pentru că avem cel mai mult loc de creștere, și asta se vede și din infrastructura care s-a dezvoltat în ultimii ani.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult