Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Samsung Galaxy Note 9 vs Motorola One. Ce trebuie știut despre iPhone Xs, iPhone Xs Max și iPhone Xr

Your browser doesn't support HTML5 video.

Putem repeta săptămânal acest intro, că nu am greși. Oferta de telefoane e mai bogată ca oricând. Avem opțiuni, de la o sută până la câteva mii de euro. Ce alegem?

Merită să amâni plata întreținerii pe un an pentru un celular? Sau să fii chibzuit și să te uiți la un terminal la o treime din preț?

George Buhnici: ”Astăzi avem în studio extremele celor mai noi telefoane lansate în ultima lună. Samsung Galaxy Note 9, un computer-celular pe care-l folosesc zi de zi de aproape de câteva săptămâni. Treimea din preț? Ne uităm la Motorola One.

Dispozitiv mid-range care se mișcă excepțional la 300 de euro. Și nu doar asta, dar vine cu Android curat și update-uri instant de la Google timp de trei ani. Discutăm despre aceste telefoane cu invitatul anului, Marian Andrei. ”

De asemenea, vorbim despre noul iPhone Xs. Și iPhone Xs Max. Și iPhone Xr.

Citește și
iphone xr
Lansarea Apple: trei telefoane foarte scumpe și un ceas care va salva vieți

E un an cu S în coadă pentru Apple, așadar, Xs e doar un X mascat. Cu 30% mai puternic și baterie care ține o jumătate de ora mai mult. Această este unitatea de măsură a celor de la Apple. De notat însă procesorul A12 Bionic, construit pe o nouă tehnologie, mult mai prietenoasă cu consumul de energie dar și jocurile cu realitate augmentată.

Camerele sunt noi. Senzori mai mari în spatele obiectivelor pentru poze mai clare și-n teorie mai bune pe lumina scăzută. Marea schimbarea aici e însă în spatele senzorilor. Procesorul și inteligența artificială sunt capabile să prelucreze pozele instant că să le facă să arate mai bine.

Inclusiv cu efect Bokeh sau HDR.

Practic, pe ici pe colo au mai fost strânse niște șuruburi și s-a mai pus puțîn scotch. Singurul argument pentru upgrade de la X la noul S e doar pentru Max.

Diagonala ecranului crește de la 5.8 inch la 6.5 inch, o idee mai mare decât cel de pe Note9. Așadar, Apple intră-n liga mare cu un ecran OLED superb dar și scump. 1099 de dolari e prețul de pornire pentru ``ăsta mare``, cu 100 de dolari mai mult decât Xs. În varianta cea mai scumpă, e 1449 de dolari.

Însă, în Europa acest telefon cu jumătate de terra stocare, se va vinde la aproape 1900 de euro. Cât un Macbook Pro bine configurat.

iPhone-ul pentru toată lumea e iPhone Xr. - 749 de dolari, adică vreo 4000 de lei după conversia la euro, plus TVA. Vine cu același procesor, cameră din nouă generație, pe spate, plus celebrul deja Face ID.

E disponibil în 7 culori, de la coral la albastru și-napoi la obișnuitul alb. Cea mai mare dezamăgire în schimb e ecranul.

LCD, în loc de Oled, 6,1 inch și o rezoluție un pic mai mare decât HD, nici măcar FullHD. Dar, asta-i un factor puțîn important pentru cei care caută un telefon pentru rețelele de socializare.

Revoluția Apple nu a fost însă la telefoane. Ci la ceas.

Noul Apple Watch generația a patra îți poate face EKG, iar rezultatul îl poți trimite apoi direct doctorului tău cardiolog. Ceasul inteligent devine așadar un dispozitiv medical în toată regulă.

Îți poate detecta așadar aritmiile, iar dacă ai căzut poate sună în locul tău la numărul de urgență.

E o revoluție pe care o așteptăm de când Steve Jobs a urcat ultima dată pe scenă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult