Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Platforma 4B sesizează autoritățile cu privire la depozitele ilegale de deșeuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi, la iLikeIT, alături de Iulia Ionescu, a venit o tânără reprezentantă a asociației Lets Do It Romania. Ea încearcă să motiveze cât mai mulți tineri să recicleze, dar și să semnaleze autorităților cazurile de deșeuri ilegale.

Adina Jigani a dat detalii despre o platformă care a fost lansată recent, Platforma 4B, care se bazează pe voluntariat.

Platforma 4B are scopul de a transmite informații autorităților cu privire la depozitele ilegale de deșeuri din întreaga țară. Prin platformă sunt furnizate detalii precum: coordonate ale zonei în cauză, fotografii care ilustrează cantitatea de deșeuri ce necesită a fi colectată.

Datele referitoare la aceste zone sunt colectate din aplicația TrashOut și validate de o echipă de voluntari Let’s Do It, Romania!. Platforma generează și trimite automat către autoritățile responsabile prin email și fax o sesizare referitoare la zona în care au fost identificate deșeuri în natură, iar acestea au un termen de 30 de zile pentru a curăța zona.

”Noua platformă pe care am lansat-o în luna mai se numește Platforma 4B. Este o platformă care ne permite să sesizăm autoritățile referitor la zonele cu deșeuri în natură. Platforma 4B a reușit să colecteze până în acest moment 4.000 de tone de deșeuri din natură, dintre care 10 tone de plastic au fost reciclate. Cea mai mare cantitate a fost recoltată în comuna Ciogârlan, Ilfov, de 3.800 de tone. Dintre acestea au mai fost recilcate și alte 7 tone de hârtie” - a spus Adina la iLikeIT.

Citește și
jocul saptamanii
iLikeIT. Jocul săptămânii este Assetto Corsa Competizione, pentru fanii întrecerilor auto

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult