Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Jocuri de week-end: Startup Company, Smartphone Tycoon şi Supermarket Tycoon

A venit acum momentul pentru noutăţi din lumea tehnologiei. George Buhnici ne aduce jocuri pentru weekend la iLikeIT...

În zilele noastre, exista un simulator pentru orice. Ultimul pe listă este un simulator de startup, adică o afacere proaspătă din domeniul tehnologiei, pe care trebuie s-o creşteţi de la zero.

Jocul se numeşte Startup Company. Mă întâi, vă alegeţi domeniul în care vreţi să porniţi. Apoi faceţi primele angajări, cu un buget iniţial de 50.000 de euro. Așadar, porniți în căutare de programatori sau de cercetători, care pot lucra la produsul pe care îl veţi vinde. Îi veţi plăti cu salarii de peste 5000 de dolari, ca-n Silicon Valley.

Cât priveşte produsul pe care trebuie să-l lansaţi, ca şef, sunteţi responsabil de tot ce înseamnă dezvoltarea lui, de la design până la funcţionalităţi speciale. E un joc complex, care necesită acomodare. Va fi greu de stăpânit finanţarea, pentru că trebuie să hotărâţi cât din companie lăsaţi investitorilor sau dacă e mai bine să faceţi un împrumut bancar. Unul virtual, bineînţeles.

Riscul de a intra în faliment pe parcursul jocului e mai mare decât şansa de a vedea primul cec încasat de la clienţi. De aceea, Startup Company vă va ţine lipiţi de monitoare, fiindcă e provocator. Costa 10 dolari şi este disponibil pe Steam pentru Windows și MacOS.

Citește și
joc anti stres
iLikeIT: Trei jocuri care vă ajută să scăpați de stres

Rămânem în domeniul tehnologiei, pentru un alt joc cu afaceri. Se numeşte Smartphone Tycoon, şi va da ocazia să vă lansaţi propria companie care produce smartphone-uri. Aveţi la dispoziţie un buget de 50 de milioane de euro, cu care să depăşiţi succesul unor companii precum Samsung, Huawei sau Apple.

Așadar, începeți dezvoltarea primului produs. Alegeţi unde să puneţi senzorul de amprentă, cameră, ce procesor să aibă, sau calitatea ecranului. Ba chiar și marja de profit, sau cât de mare să fie stocul.

Atenție, însă: falimentul poate apărea chiar de la primul telefon lansat. Tehnologia pusă-n telefon este evaluată de revistele de profil, care vă pot desfiinţa sau ridică produsul în slăvi. Jocul costa 6 dolari şi este disponibil doar pentru Windows.

Pentru mobil, vă propunem Supermarket Tycoon, cu afaceri din lumea magazinelor. Aici sunteţi respnsabil de succesul unui lanţ de supermarketuri, pe care trebuie să-l dezvoltaţi de la zero. Profitul adus de clienţi trebuie investit apoi cu cap, în noi produse pe care să le vindeţi, să deschideţi mai multe case de marcat sau să extindeţi parcarea. Sunt zeci de ore de joc la dispoziţie, pentru un titlu gratuit pentru Android şi iOS.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult