Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Jocul săptămânii este românesc și face referiri la perioada comunistă: Black The Fall

Your browser doesn't support HTML5 video.

Black the Fall se numește jocul de astăzi. O capodoperă românească la care a lucrat Sand Sailor Studio. O distopie cu multe referințe la perioada comunistă.

Povestea e în felul următor: personajul principal, Black sau Pandele, cum i se spune pe la noi, se gândește să scape dintr-un univers apăsător, cu care, sunt convins, se identifică mulți. Sătul să fie controlat în totalitate - singurele momente de libertate fiind cele în care dă la pedale, la locul de muncă - eroul nostru se hotărește să plece.

De-aici intri tu în rol. Fiecare nivel e plin de provocări. Și, credeți-ne, nu e suficient să ții pe săgeata dreapta întruna sau să sari, ci chiar trebuie să depui puțin efort. Joacă se poate termina rapid dacă te-a zărit vreun paznic sau a intrat în raza de acțiune a unei camere de supraveghere. Fiecare rundă e un puzzle, pe care trebuie să-l gândești bine înainte să te apuci să-l rezolvi.

Primele niveluri sunt ușoare, de genul Super Mario, mai încolo, însă, să zicem că și lui Kasparov i-ar lua ceva să le termine.

Altfel, mai prinzi câte-un aparat care poate controla alți muncitori, te mai împrietenești și cu robotul fabricii, mai treci printr-o biserică. Ba chiar dacă te uiți cu atenție, în anumite runde îl poți vedea și pe fostul nostru conducător. Referințele sunt plasate inteligent și discret.

Citește și
telefoane
iLikeIT. Cele mai bune telefoane ale momentului: LG G7, Nokia 8, Nokia 7 Plus, Huawei P20 Lite, Asus Zenfone 5

Fundalul sonor este atent lucrat, iar grafica...”noir”, un pic claustrofobă, completează un pachet excepțional.

Prețul jocului este și el românesc. 15 dolari doar, pentru Steam, Playstation, Xbox și Nintendo Switch.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult