Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Hărțuirea online este extrem de răspândită în România. Ce trebuie să facem în astfel de situație

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 65% dintre părinții din întreaga lume susțin că hărțuirea cibernetică pe rețelele sociale este una dintre cele mai mari griji ale lor, arată un studiu global.

Hărțuirea online este extrem de răspândită în Statele Unite, India și Brazilia, dar o întâlnim peste tot, inclusiv în România. Sunt afectați copiii, dar și adulții. Detalii, la iLike iT.

Ce înseamnă hărțuirea online/ intimidare cibernetică?

Anca Maftei, psihoterapeut: ”Se referă la orice comportament agresiv care implică intimidare, hărțuire, amenințare, a pune o persoană într-o situație umilitoare”.

Hărțuirea online se manifestă în mai multe forme iar conform unui studiu realizat de Cyberbullying. Org 22,5% dintre respondenți au fost hărțuiți prin comentarii online. Cum ar trebui să reacționăm la astfel de comentarii?

Anca Maftei, psihoterapeut: ”Trebuie să reacționăm pentru a lua o poziție anume pentru că în momentul în care nu facem nimic, întărim comportamentul hărțuitorului. Ideal ar fi ca în cazul în care un copil este hărțuit să comunice cu profesorul, cu părinții. În cazul adulților este la fel de importantă comunicarea prin reclamații sau diferite mijloace”.

Mai multe detalii în VIDEO atașat.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult