Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ILikeIT. DomiNations, propunerea de „jocul săptămânii”. Cum au făcut dezvoltatorii sute de milioane de dolari

Your browser doesn't support HTML5 video.

DomiNations. Un joc de cuvinte extrem de interesant: de la „Domination”, cu un S la final, ca să sune a „Dominations”, adică naţiune care domină. El este, de altfel, propunerea din această săptămână.

Se ia „Age of Empires” și un pic de „Civilization” și apoi se adaugă ingredientul magic: câteva picături de freemium. Pardon, se toarnă din abudență. Dar chiar și așa, te va ține lipit de ecran. Altfel, nu l-am recomanda.

L-am instalat la recomandarea unui prieten și deja sunt în epoca de fier. De-altfel, poate asta este magica jocului, că pornești de jos de tot, de la începuturile istoriei, ca mai apoi să te lupți cu tancuri, avioane de luptă și rachete.

Nu e o strategie real-time, adică o sesiune de joc nu se termină după o oră sau după ce i-ai făcut pe romani să se retragă. E un joc cu bătaie lungă și o să termini tu jocul atunci când probabil nu mai poți evolua prea mult dacă nu începi să bagi bani adevărați. Aici intervine partea freemium. Primești lucruri gratis cât să te țină... aproape.

Dar, seamănă destul de mult cu o strategie clasică, adică trebuie să aduni resurse, aur, mâncare, bani, resursă umană, ca mai apoi să evoluezi. Clădiri mai noi, crești posibilitățile de stocare și trebuie să investești neapărat în armată, căci vei avea de atacat și alți jucători ca tine.

Din acest punct de vedere, seamănă destul de tare cu un alt hit, Clash of Clans. Dominations este gratuit pe iOS și Android și, da, îl poți juca fără să cheltui bani în el.

Dacă vrei să evoluezi repede și cauți un avantaj în fața inamicilor, poți să bagi bani reali, pe care îi poți transforma în monede virtuale care pot fi folosite doar în Dominations. Așa au făcut dezvoltatorii sute de milioane de dolari de când au lansat jocul în 2015.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult