Modifica setarile cookie
Toate categoriile

IlikeIT. Care e raționamentul țeparilor online care trimit mesaje infectate pe telefon. Metoda „Curierul” face victime

Your browser doesn't support HTML5 video.

Metoda „Accidentul” n-a dispărut, doar s-a transformat. Țeparii au învățat tot mai bine cum să folosească tehnologia. Trimit zeci de mii de mesaje simultan, ba cu câte un link, ba cerând un cod.

 

Și printre destinatari...sigur se găsește mai mult de o victimă. La ce trebuie să fim atenți când ne aterizează brusc pe telefon conținut dubios ne explică Andrei Bozeanu, cercetător în securitate cibernetică la CERT.

Andrei Bozeanu: „Numărul acesta de amenințări a fost oarecum tot timpul în trecut, acum există intrumentele prin acre putem să măsurăm centralizat aceste campanii operate de cybercriminals. Au existat întotdeauna, acum poate vedem o creștere datorată pandemiei și migrării atâtor servicii în zona de online, automat toto mai mulți oameni cad victime acestor tipuri de atacuri”

Marian Andrei: Mi-a arătat un coleg un mesaj că are un colet de la o firmă de curierat, cu un link, să dea click pe acel link ca să vadă detalii de livrare... Șansele ca un atacator să dea linkul către cineva care chiar așteaptă un colet sunt destul de mari, adică este o victimă aproape singură..

Citește și
hackeri
Site-ul Consiliului Județean Cluj, spart de hackerii „Meowless”. Ce spun oficialii instituției

Andrei Bozeanu: „Da, atacatorii merg pe niște abordări cantitative, în momentul în care doresc să obțină avantaje financiare încearcă să atragă cât mai multe victime care să le pice în plasă și se mulțumesc cu alea care le pică în plasă. Sunt atacuri cibernetice mult mai complexe care se îndreaptă împotriva profesioniștilor sau asupra guvernelor, însă zona de cybercriminals este foarte simplă și se bazează foarte mult pe lipsa de experiență a victimelor pe care le atacă.”

Mai multe detalii, în VIDEO

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult