Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Camerele de luat vederi cu inteligență artificială ne ajută în lupta cu Covid-19

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pandemia a schimbat modul în care ne desfășurăm activitatea la locul de muncă. Mulți români lucrează de acasă, pentru siguranța lor, dar sunt și oameni care sunt nevoiți să meargă la locul de muncă.

Vedem asta în supermarket-uri, spitale, școli, fabrici, televiziuni și nu numai.

Care sunt inovațiile tehnologice pe care le folosesc acum marile companii pentru a se asigura că angajații lor sunt în siguranță la serviciu, aflăm de la colega noastră, Iulia Ionescu și invitatul ei, Alexandru Dorobanțu, specialist în sisteme de securitate cibernetică.

”Pornim de la soluțiile pe care le folosim în zona de intrare în clădiri sau chiar și în interiorul clădirilor. Vorbim de scanarea temperaturii, astfel încât să ne asigurăm că persoanele care intră au temperatura în pragul normal. Sunt soluții care fac măsurătoarea automat, nefiind necesară prezența unei persoane sau a unei recepții la intrarea unei clădiri. Sunt niște camere de supraveghere video care au facilități de termo scanare și care permit scanarea în timp real a unui flux de persoane, nefiind necesară deplasarea unei persoane în fața ei.” - spune Alex.

Astfel, camerele luat vederi de ultimă generație pot depista, cu ajutorul inteligenței artificiale, câte persoane sunt într-o cameră și cine nu respectă distanțartea.

Citește și
Iulia Ionescu
iLikeIT. Aplicaţii şi soluţii gratuite pentru cei care lucrează, învaţă sau predau de acasă

”Prin video analiza acestor camere, care au în componența lor inteligența artificială, este posibil să avem o numărătoare a persoanelor care se află într-o cameră. putem avea chiar și un sistem de control acces integrat cu această cameră, astfel încât în momentul în care ajungem la un prag maxim de persoane să nu mai permitem accesul sau să ridicăm o alarmă, să nu mai intre.” - a declarat Alexandru Dorobanțu, specialist în sisteme de securitate cibernetică, la iLikeIT.

Iar costule instalării unor astfel de sisteme inteligente, bineînțeles că diferă, în funcție de soluția care a fost aleasă.

”Costurile diferă foarte mult, în funcție de soluție. Trebuie găsite cele mai potrivite, în funcție de numărul de căi de acces, de persoanele care intră, de spațiul în sine al clădirii, dar putem vorbi de o soluție care începe poate de la 5000 de euro și crește în funcție de soluția aleasă.” - mai spune Alex.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult