Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iLikeIT. Bifele albastre de pe Twitter creează probleme pe bursa americană. O companie a pierdut sute de milioane de dolari

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rețeaua de socializare Twitter trece printr-o perioadă dificilă după ce a ajuns pe mâinile noului proprietar, Elon Musk.

Mulți angajați vor fi dați afară, iar bifa albastră pentru care utilizatorii trebuie să plătească 8 dolari creează probleme și pe bursă americană.

Pe Instagram sau pe oricare rețea de socializare trebuie să fii o persoană care creează interese în anumite domenii, iar pentru acea bifă trebuie să treci printr-un proces de verificare, adică cineva de la Facebook, Twitter, Instagram... trebuie să le trimiți niște documente și să arăți că într-adevăr tu ești acea persoană, iar bifa aceea albastră arată că persoana este autentică, există și tot ceea ce postează este pe bune.

Doar că de când Elon Musk a preluat Twitter s-a gândit că ar fi o oportunitate să facă bani din această bifă pentru că mulți oameni și-o doresc. Dacă pe Twitter vreți bifă albastră trebuie să plătiți 8 dolari pe lună. Această bifă albastră poate fi cumpărată deocamdată doar în Statele Unite ale Americii, Australia, Marea Britanie, doar de pe te telefoanele cu IOS și costă 8 dolari pe lună.

Ce s-a întâmplat după ce a această bifă a devenit la liber pentru cei care au plătit abonamentul De exemplu, a apărut un cont cu „Jesus Christ” cu bifă albastră. Iarăși n cont fals al unui politician din Canada.

Citește și
ilikeit
Cum a fost la Robofest 2022, cel mai mare eveniment din Europa dedicat tehnologiei, organizat la Universitatea Politehnica

Ceea ce este și mai grav este faptul că a apărut un cont fals al Eli Lilly and Company și a postat că insulina va fi gratis în SUA. Acțiunile companiei au scăzut, iar compania a pierdut cateva sute de milioane de dolari. Între timp, acțiunile și-au revenit.

Mai multe detalii în video.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult