Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Flash Player nu va mai funcționa din ianuarie. Adobe ne cere să îl dezinstalăm

Pluginul Adobe Flash Player, care le-a permis utilizatorilor să asculte și vizioneze conținut audio și video pe primele browsere web, nu va mai funcționa la începutul anului acesta, scrie BBC.

Adobe a anunțat că nu va mai dezvolta Flash Player după 31 decembrie 2020 și că după 12 ianuarie 2021, compania va bloca în mod activ conținutul Flash care rulează în cadrul Flash Player.

Lipsa unor actualizări viitoare va duce la exploatarea de către atacatori a problemelor de securitate existente.

Astfel, în viitorul apropiat, utilizatorii Flash Player vor primi notificări pentru dezinstalarea aplicației, fiind o măsură puternic recomandată de Adobe.

De ce a fost popular Flash Player

 

 

Când Flash a fost lansat pentru prima dată, în 1996, majoritatea utilizatorilor de internet aveau conexiuni la internet foarte lente, comparativ cu cele din prezent.

Adobe Flash Player le permitea web designerilor să ofere diverse tipuri de conținut într-un format mic, care putea fi descărcat rapid.

„Puteai putea face o animație completă de trei minute cu mai multe caractere, fundaluri, sunete și muzică la mai puțin de 2 MB și vizibilă din browser”, a explicat animatorul David Firth. 

Potrivit Adobe, în 2009, Flash Player era instalat pe 99% din computerele conectate la internet.

Însă lumea a început apoi să folosească tot mai mult telefoanele inteligente, iar compania a reacționat cu greutate la schimbări.

Din unor probleme de securitate, Adobe nu a reușit să adapteze softul la era smartphone-urilor.

În 2015, Apple a dezactivat în pluginul din browserul său web Safari, iar Google a început să blocheze conținutul Flash în Chrome.

În iulie 2017, Adobe a anunțat că va renunța Flash în 2020.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult