Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De la dezvoltator de jocuri video la manager de conţinut web, zeci de ocupații noi au fost trecute nomenclatorul meseriilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dezvoltator de jocuri video, inginer în domeniul tehnologiilor cloud sau manager de conţinut web. Acestea sunt câteva dintre meseriile actuale, care până acum nu se regăseau în Clasificarea Ocupațiilor din România.

13 ocupații noi, din domeniul IT, au fost adăugate în nomenclatorul meseriilor şi au fost aprobate de autorități.

Cătălin Marcu este designer de jocuri video. A început să creeze jocuri video în urmă cu 13 ani, când a colaborat cu creatorii de la Marvel, unde a realizat un joc despre personajul Hulk. Încă de atunci, ocupaţia trecută în contractul de muncă a fost cea de programator.

Cătălin Marcu designer de jocuri video: "Meseria de designer în jocuri video, accepțiunea generală, e cel care vine cu ideile. Exprimă ce anume trebuie să faci într-un joc".

Andreea Medvedovici, dir. executiv Asociaţia dezvoltatorilor de jocuri video: "Avem nevoie ca aceste meserii să existe într-un cadru legal. Industria jocurilor video este unul din cele mai importante domenii, dacă ne uităm la inovaţie, tehnologie, inclusiv la modul prin care vom experimente cultura, arta".

Teodor este inginer în tehnologii cloud şi, în acte, era recunoscut până acum ca asistent programator.

Teodor inginer în tehnologii cloud: "Lucrez pe de o parte pe tehnologii cloud, pe de o parte blockchain și pot spune că sunt foarte pasionat de ceea ce fac. Când te întreabă cineva ce faci e mai greu pentru un programator să explici, pentru că noi facem foarte multe lucruri".

Adrian Mironescu consultant de brand: "Este o piață foarte dinamică. În permanență e nevoie să te adaptezi cerințelor. Este clar mai bine să delimităm rolurile în care lucrează".

13 ocupaţii noi, din domeniul IT, se regăsesc acum în Clasificarea Ocupațiilor din România, documentul care reglementează meseriile în țara noastră.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult