Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cursuri de siguranţă auto utilizând realitatea virtuală. Părinții pot învăța cum să aleagă sau să monteze un scaun de mașină

Your browser doesn't support HTML5 video.

Părinții se pot înscrie la cursuri auto gratuite pentru a învăța cum să le ofere mai multă siguranță copiilor, atunci când sunt în trafic. Nu sunt, însă, orice fel de cursuri, ci VR. Cum se desfășoară, aflăm la iLikeIT.

Care sunt criteriile după care trebuie ales un scaun auto sau cum trebuie montat. Pe scurt, cum le oferim cea mai bună siguranță copiilor în mașină. Sunt lucruri pe care le puteți învăța la cursurile auto gratuite pentru părinți. Cursuri VR.

Cursurile prezentate sunt gratuite și sunt inițiate de Fundația Siguranță Auto Copii. Ei organizează periodic cursuri, iar acum sunt susținute și în VR.

Sunt cursuri sprijinite de Brigada Rutieră și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Informații și formular de înscriere, AICI:

Citește și
wiredvibe, ilike it
WiredVibe, aplicația care ne poate face mai productivi în doar zece minute
Accidente Auto și avantajele învățării în VR

Conform raportului European Transport Safety Council, 20% din totalul deceselor produse în rândul tinerilor cu vârstă între 15 și 30 de ani s-au produs în urma unui accident rutier. În privința accidentelor auto, 2 din 5 șoferi resposabili de accidente fatale sunt tineri.

Studiile arată drept cauza a acestor date statistice comportamentul periculos al tinerilor participanți la trafic: șoferi, utilizatori de biciclete, trotinete electrice sau chiar pietoni.

Cauze: viteza excesivă, neatenția la volan, alcool, substanțe interzise.

Mulți din tinerii șoferi conduc periculos în mod deliberat, punând în pericol viața lor, dar și viețile celorlalți participanți la trafic. 1 din 5 șoferi care de abia și-au luat permisul au fost implicați într-un accident rutier în primele 6 luni de la obținerea acestuia.

Realitatea Virtuală este realitatea în care tinerii își petrec mare parte din timp, este un mediu natural pentru ei. Acest mod de a învață îi ajuta să își creeze o hartă a mediului în care activitatea (în acest caz, conducerea mașinii, traversarea străzii, mersul pe bicicletă sau motoretă) se întâmplă, stimulează dezvoltarea conexiunilor neurobale necesare pentru a memora și a învăța din experiența virtuală, având și avantajul de a face o conexiune emoțională și a reține timp îndelungat aceste informații (care prin educație clasică se pierd în proporție de 70%).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult