Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cumpărături aduse acasă de mașini fără șoferi. Meseria de curier ar putea să dispară

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce mare parte din comerţ s-a mutat pe internet, următorul domeniu de inovaţie ar putea fi modul în care ne sunt livrate cumpărăturile.

 Dacă Amazon testează drone, un start-up din Silicon Valley foloseşte maşini autonome pentru a le duce clienţilor produsele comandate.

Start-upul AutoX a lansat deja serviciul de livrare cu maşini autonome în San Jose, California. Deocamdată, însă, n-au reuşit să transfere toată treaba în sarcina roboţilor. În maşina autonomă se află deocamdată oameni, mai precis ingineri care supraveghează procesul, gata să pună mâna pe volan în cazul în care tehnologia dă rateuri. Pentru clienţi, însă, experienţa este inedită.

Jewel Li, directoarea firmei: „Oferim două tipuri de experienţă de cumpărături. Fie cumperi online şi ţi le livrăm autonom, ceea ce înseamnă costuri mai mici pentru tine. Fie, atunci când maşina opreşte lângă tine, îţi alegi şi cumperi din magazinul mobil de la bord."

Deocamdată, firma face livrări autonome doar într-o zonă a oraşului San Jose, dar plănuieşte să se extindă rapid în regiune, mizând pe faptul că acesta e viitorul.

Citește și
accident uber
Înregistrarea accidentului mortal produs de o mașină autonomă UBER

Jewel Li, directoarea firmei: „Nu mai există suficienţi şoferi. În plus, sunt scumpi. Cred că doar maşinile autonome pot face să meargă economia la cerere."

Alte două lanţuri mari de magazine au demarat proiecte pilot de livrare autonomă în Arizona.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult