Concursul la care tinerii pasionați de tehnologie pot câștiga 3.000 $ pentru a începe o afacere
Your browser doesn't support HTML5 video.
La Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași, echipele încearcă să convingă cu aplicații inedite, și speră să își transforme ideile în prototipuri.
Marele câștigător se va alege cu un premiu de 3.000 de dolari, pentru a investi în afacere.
Oleg are în plan să dezvolte o aplicaţie pentru cei care vor să urmeze un stil de viaţă sănătos. Practic, caloriile din farfurie vor fi contorizate în câteva secunde.
Oleg Sârbu: "Venim cu o soluţie, o aplicaţie smart food. Dacă vrei să slăbeşti sau să pui masă musculară sau să îţi calculezi caloriile. Printr-un scan QRcode te ajuta să bagi în jurnalul nutriţional toate informaţiile."
Ioana şi Nicu s-au calificat în competiţie cu un dispozitiv care, spun ei, ar putea revoluţiona modul în care s-ar putea recupera cei care au diverse probleme cu articulaţiile.
Ioana Bucă: "Noi venim cu acest dispozitiv care printr-un suport se culisează pe membru şi poate recupera trei articulaţii succesiv."
Ioana Bucă: "El are aici un motor şi este pus de exemplu pe articulaţia cotului, este pus pe cot, aici este inserat un braţ, un adaptor şi va lucra antebraţul. Dacă vreau pe genunchi e acelaşi mecanism."
O altă echipă s-a gândit la o opţiune digitală care să îi ajute pe cei care urmează un tratament medicamentos.
Tânăr: "Este o aplicaţie mobilă care însumează practic contraindicaţiile pentru un tratament medicamentos."
Iar acest tânăr a gândit un GPS turistic pentru o bicicletă electrică.
Tânăr: "Închiriem aceasta bicicletă electrică la pachet cu o aplicaţie care îţi arată un traseu predefinit sau îţi generezi singur traseul respectiv. Descoperi oraşul."
Sunt şi tineri care mai au doar un pas până să îşi lanseze prototipurile.
Costina Mitrofan: "Platforma pe care noi am creat-o este cea mai rapidă de pe piaţa care îi ajută pe testări să măsoare viteza de încărcare a site-urilor. Până acum a fost testată şi chiar avem doi parteneri, unul din Germania şi unul din România."
Cătălin Scripcariu, manager proiect: "Toate ideile care au fost selectate şi acceptate pot deveni idei de bussines. Perioada de început este cea mai dificilă, în care îţi cauţi şi validezi ideea, vezi care ar fi clienţii tăi vezi cu ce preţuri vei merge."
Mihaela Ganciu, reprezentant organizatori: "Este o oportunitate extraordinară pentru tineri, oamenii care fac lucruri interesante în România. Scopul final este să găsim aceste idei geniale care pot schimba ziua de mâine."
Concursul de start-up-uri tehnologice se desfăşoară şi astăzi simultan în patru mari oraşe din ţară - Iaşi, Cluj, Sibiu şi Timişoara.