Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cea mai mare expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est, organizată la Romexpo. Peste 100 de companii participă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gadget-uri de ultimă generație, roboți, mașini electrice sau chiar aparatură medicală ultraperformantă. Toate pot fi văzute la cea mai amplă expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est, organizată în București.

La eveniment participă peste 100 de companii, de pe mai multe continente.

Printre vedetele expoziției este și un aparat cu ajutorul căruia oamenii pot vedea ce se întâmplă în creierul lor.

Dr. Diana Nemeș, medic generalist: „Vom putea identifica în ce arii, în ce forțe ale creierului lucrurile nu se întâmplă așa cum ne-am dori să se întâmple. Avem nevoie de această monitorizare pentru 6 minute cu ochii închiși, 6 minute cu ochii deschiși”.

Iar cu o pereche de ochelari, nevăzătorii pot citi instant de pe orice suprafață, recunoaște fețe, culori, bancnote și chiar pot afla ora exactă printr-un răspuns audio.

Citește și
ilikeit casca nasa
Tehnologia medicală de la NASA care va fi prezentată la Bucharest Tech Week. Cum îi ajută pe astronauți

Dana Petruța, reprezentata companiei: „Se montează pe rama unor ochelari și e vorba de o cameră performantă care capturează textul de pe orice fel de suprafață și redă instantaneu în cuvinte. Dispozitivele pornesc de la 2 mii de euro”.

Organizatorii se așteaptă ca peste 30 de mii de persoane să le calce pragul până la final.

Copil: „Sunt pasionat rău. Mă mai joc pe laptop așa, mai stau pe acolo și mă mai uit să văd ce să mai fac la el. Am mai văzut roboți, drone, cel mai mult mi-au plăcut dronele că erau foarte frumoase”.

Copil: „Am văzut cursuri de robotică și cum poți să inveți să programezi tot felul de roboți”.

Alexandru Măxineanu, organizator eveniment: „Vor găsi soluții pentru tehnologizarea caselor, de mobilitate electrică și hibridă, soliuții smart city, cursuri de robotică pentru copii. O impresionantă zonă de gaming pentru pasionați, avem o comunitate destul de mare de gameri în eveniment”.

La târg a fost adusă și pastila care înlocuiește mesele principale. Tech Expo ține până duminică, la Romexpo, iar intrarea este grauită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult