Cea mai descărcată aplicaţie din lume, creată de chinezi. Cum o folosesc românii
Your browser doesn't support HTML5 video.
Are peste 500 de milioane de utilizatori activi la nivel global și a înregistrat cea mai rapidă creștere avută vreodată de o rețea socială. În România, se estimează că sunt un milion de conturi și că a reușit să crească într-un an cât Instagram în trei.
Dania are 18 ani și este din București. Primul său video pe Tik Tok a fost postat în urmă cu 4 ani. Acum este urmărită de 2,5 milioane de tineri.
Dania Mihaiu: "Publicul meu este de peste tot, din Statele Unite, din Africa, Asia și mereu primesc mesaje de la ei, îmi spun că datorită mie vor să vină să vadă România pentru că au auzit că e o țară mișto".
Tik Tok este o aplicație mobilă care le permite utilizatorilor să creeze sau să urmărească clipuri video de 15 secunde. Tinerii se filmează de cele mai multe ori cântând sau dansând pe cele mai populare piese ale momentului.
Mih Lovin, consultant comunicare online: "Tik Tok nu este despre originalitate așa cum e împământenit în Instagram, ci despre a remixa culturi. Nu este despre privacy și prieteni, ci despre asumare la o piață uriașă. Deci, oamenii își doresc să fie altfel și să-și manifeste originalitatea nu în forma în care ei sunt în fiecare zi, ci recreeând ceva ce deja a fost validat ca fiind un conținut frumos".
Mai nou și artiștii din România se folosesc de Tik Tok pentru a-și promova piesele. Smiley, Inna sau Irina Rimes sunt doar o parte dintre cântăreții care au lansat provocări în ultimele șase luni pe această platformă. Smiley, spre exemplu, a strâns peste 27 de milioane de vizualizări la toate clipurile de Tik Tok care fac referire la cea mai recentă piesă a sa, în timp ce videoclipul de pe Youtube a fost urmărit de aproximativ 700.000 de oameni.
Aplicația a fost dezvoltată în China. Însă nu este singură rețea socială din segmentul de creație. Likee și Vmate sunt aplicații similare, care au înregistrat un număr record de descărcări în India și Statele Unite.