Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aproape opt milioane de români se joacă cel puțin o dată pe lună pe console, laptopuri sau telefoane. Surpriza unui studiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproape opt milioane de români se joacă cel puțin o dată pe lună pe console, laptopuri sau telefoanele mobile. În plus, se pare că femeile și bărbații din țara noastră sunt în egală măsură pasionați de jocuri video.    

Sunt date centralizate de Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România. Detalii, la „iLikeIT”.

De ce preferă românii jocurile video?

Surpriza unui amplu studiu realizat până acum asupra industriei a utilizatorilor de gaming din România arată că există un procent mai mare de femei decât de bărbați care se joacă. Studiul a fost realizat la cererea Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România. Pentru relaxare, atunci când au o zi grea, pentru unii este doar un hobby, atenuarea plictiselii, pentru că se întâmplă destul de des să punem mâna pe telefon și să ne jucăm, și socializare. Tudor Dăescu, coorganizator al Bucharest Gaming Week: „Nevoia de a te confrunta cu alții, de a fi în legătură, de a creea conversații plecând din zona jocului. Ce este interesant este că acest studiu cuprinde vârste plecând de la 15 ani, dar noi mai avem o zonă care nu a fost luată în considerare din diverse motive, de copii de la cinci la zece ani care se joacă. Acolo vorbim de două milioane de copii, astfel încât am putea spune că sunt zece milioane de români care se joacă video games”.

Mai multe detalii, aflați în VIDEO.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult